Πόλεμος ταξικός, όχι κρατικός – Δήλωση της IWW Κωνσταντινούπολης σχετικά με την τουρκική εισβολή στη Συρία

Δήλωση της IWW Κωνσταντινούπολης κατά της εισβολής στη Συρία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους — τους εργαζόμενους που υφίστανται εκμετάλλευση υπό το παρόν σύστημα, τους εργαζόμενους που έχουν γίνει ολοένα και περισσότερο εξαθλιωμένοι και οι οποίοι στέλνονται για να πεθάνουν — να μην ενταχθούν στον πόλεμο αυτό, αλλά να ενωθούν εναντίον του.

Την εποχή που ο πόλεμος λαμβάνει χώρα στη Συρία, πόλεμος που δεν έχει κανένα σκοπό πέραν του θανάτου, της καταστροφής και της φτώχειας, η κυβέρνηση του ΑΚΡ ξεκίνησε μια αποστολή κατοχής που θα αυξήσει μόνο το χάος. Όπως και η προηγούμενη κατοχή στο Αφρίν, αυτή η επιχείρηση δείχνει ότι ούτε οι ΗΠΑ ούτε οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις νοιάζονται για τον Κουρδικό λαό.

Αυτή η επιχείρηση αποτελεί συνέχεια της εξόντωσης και απόρριψης του Κουρδικού κράτους που βασίζεται στην απόρριψη μιας ειρηνικής λύσης στο Κουρδικό ζήτημα και είναι επίσης κομμάτι των αυτοκρατορικών φαντασιώσεων του ΑΚΡ που θα περιπλέξουν μόνο το πρόβλημα της Συρίας. Η πρόκληση της Τουρκίας, με τη βοήθεια άλλων χωρών, προκάλεσε περισσότερους Σύρους να φύγουν από τη χώρα τους και πυροδότησε ένα νέο κύμα μετανάστευσης που κατέστησε αδύνατο να χτιστούν κατοικίες για τους πρόσφυγες που απομακρύνθηκαν από την παραμεθόρια περιοχή. Είναι τρέλα.

Το να εξαλείφεις τους Κούρδους από τη συνοριακή ζώνη εξαλείφεται η δυνατότητα ειρηνικής επίλυσης του προβλήματος. Κάνει τον πόλεμο ακόμα χειρότερο και αυξάνει μόνο τις πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης του χάους στη Μέση Ανατολή.

Οι αμοιβές των εργαζόμενων έχουν ήδη αρχίσει να μειώνονται με το αυξανόμενο κόστος των επιχειρήσεων της Τουρκίας. Το νόημα αυτής της ενέργειας είναι «γνωρίζετε το κόστος που έχει μια σφαίρα;»

Ο αυξανόμενος εθνικισμός και η στρατικοποίηση της Τουρκίας ενισχύουν μόνο το καπιταλιστικό σύστημα και τα αφεντικά που το τρέχουν. Αυτή η επιχείρηση και η κρίση που προκαλεί αποδυναμώνει την πάλη μας κατά του καπιταλισμού.

Είμαστε εντελώς αντίθετοι με αυτήν την επιχείρηση επειδή σημαίνει περισσότερους θανάτους και φτώχεια για την τάξη μας. Καταδικάζουμε όλους τους πολέμους μεταξύ των εθνών, ως μέρος της ιστορικής μας κληρονομιάς. Πιστεύουμε ότι είναι ιστορικό καθήκον της εργατικής τάξης να αγωνιστεί εναντίον αυτού του πολέμου και της υποκρισίας της εθνικής ενότητας που επιδιώκεται να προωθηθεί εν ονόματι αυτού του πολέμου. Δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις που βρίσκονται στην υπηρεσία τους!

Επιπλέον, οι Τούρκοι εργαζόμενοι και χιλιάδες άλλοι έχουν χάσει τη ζωή τους, επειδή γίνονται φτωχότεροι κάθε λεπτό, και ζουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας εξαιτίας του Συριακού πολέμου. Για να σταματήσουν αυτόν τον πόλεμο, οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν και να κινηθούν. Πρέπει να αντιταχθούμε σθεναρά στην πολιτική του κράτους που προβοκάρει, βαθαίνει και κάνει ακόμα πιο καταστροφικό τον πόλεμο για τα συμφέροντα των αρχουσών τάξεων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους — τους εργαζόμενους που υφίστανται εκμετάλλευση υπό το παρόν σύστημα, τους εργαζόμενους που έχουν γίνει ολοένα και περισσότερο εξαθλιωμένοι και οι οποίοι στέλνονται για να πεθάνουν — να μην ενταχθούν στον πόλεμο αυτό, αλλά να ενωθούν εναντίον του.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το τι μπορούμε να κάνουμε εναντίον αυτού του πολέμου από τις εγκαταστάσεις παραγωγής μας, πώς να κάνουμε να σωπάσουν οι σωβινιστές, πώς να κατατροπώσουμε την οσμή του εθνικιστικού αίματος στην ατμόσφαιρα, και πως να σταματήσουμε τον πόλεμο και να αμβλύνουμε τα αποτελέσματά του. Οργανώνουμε εργαζόμενους ενάντια στον πόλεμο. Αμέσως! Τώρα!

Κείμενο: yeryuzupostasi.org
Μετάφραση: aixmi.wordpress.com

One thought on “Πόλεμος ταξικός, όχι κρατικός – Δήλωση της IWW Κωνσταντινούπολης σχετικά με την τουρκική εισβολή στη Συρία

  1. Παράθεμα: ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ, ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ IWW ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.