Ένας σίγουρος τρόπος για να αδράξετε χαρά αμέσως: Καταστρέψτε παθιασμένα

Ο ντ’ Αξά κάνει γκελ με την καταστροφολαγνεία.

Το Χρηματιστήριο, το Δικαστικό Μέγαρο, και η Βουλή είναι κτήρια για τα οποία έγινε πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες. Αυτά τα τρία κτήρια ειδικά απειλήθηκαν από τρεις νεαρούς που ευτυχώς τους σταμάτησαν πάνω στην ώρα.

Τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί από τους αξιότιμους δημοσιογράφους· αποκάλυψαν την τριπλή συνωμοσία, και οι συνάδελφοί τους στη νομαρχία συνέλαβαν αμέσως τους συνωμότες.

Για ακόμη μια φορά ο τύπος και η αστυνομία έχουν κερδίσει την ευγνωμοσύνη αυτού του τμήματος του πληθυσμού που δεν εκτιμά ακόμη τη γραφική γοητεία των μεγάρων σε συντρίμμια, και την ασυνήθιστη ομορφιά των γκρεμισμένων κτηρίων.

Το κοινό δεν θα τσιγκουνευτεί τις ευχαριστίες του. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα ανταμειφθούν σε μετρητά. Οι αστικές αρετές πρέπει να εμψυχωθούν. Τα μυστικά κονδύλια θα κάνουν πάρτυ, και ο κοτιγιόν θα σύρεται από τους σωτήρες της κοινωνίας.

Ακόμα καλύτερα! Επειδή είναι εποικοδομητικό το να σημειώσουμε ότι αν υπάρχει, μεταξύ των αντιπάλων μας, ένας μικρός αριθμός ευφυών εκμεταλλευτών, η μεγάλη μάζα τους αποτελείται από ηλίθιους που ωθούν τα όρια της αφέλειας στο θεό.

Πώς μπόρεσαν αυτοί οι άξεστοι να πιστεύουν έστω και μια φορά ότι οι αναρχικοί θα ανατίναζαν τη βουλή αυτή την περίοδο;

Όταν τα μέλη του κοινοβουλίου βρίσκονται σε διακοπές!

Θα πρέπει να είσαι εντελώς χαζός να πιστεύεις ότι οι επαναστάτες θα επέλεγαν μια τέτοια στιγμή.

Τουλάχιστον από κοινή αβρότητα, θα περιμέναμε την επιστροφή όλων από την περίοδο των διακοπών.

Παρόλα αυτά, το άλλο πρωί οι μαγαζάτορες του Παρισιού, ενώ συμμάζευαν τα εμπορεύματά τους, έλεγαν στους εαυτούς τους, με τη ρωμαλέα καλή τους αίσθηση:

«Δεν μπορεί να είναι λάθος. Θέλουν να υπονομεύσουν τα θεμέλια των αιωνόβιων μνημείων μας. Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα συνωμοσία».

Ελάτε, ελάτε, γενναίοι μαγαζάτορες! Περιπλανιέστε στις πεδιάδες του παραλόγου. Αυτή η συνωμοσία για την οποία μιλάτε δεν είναι καινούργια. Αν το ζήτημα είναι να κατεδαφίσουμε τα σκουληκοφαγωμένα οικοδομήματα της κοινωνίας που μισούμε, ε, γι’ αυτό προσπαθούμε εδώ και καιρό.

Αυτό σχεδιάζουμε από πάντα.

Ο ναός του Χρηματιστηρίου  όπου οι πιστοί Καθολικοί και οι ένθερμοι Εβραίοι συγκεντρώνονται για τις τελετουργίες και τις υποθέσεις του τιποτένιου εμπορίου  ο ναός του Χρηματιστηρίου πρέπει, στην πραγματικότητα, να εξαφανιστεί· και σύντομα μάλιστα.

Αυτοί που καταπιάνονται με τα χρήματα θα καταπιαστούν με τη σειρά τους από το βαρύ χάδι των πετρών που καταρρέουν.

Τότε το παιχνίδι του Χρηματιστήριο δεν θα παίζεται πια. Αυτές οι επιδέξιες μονοκοντυλιές που φέρνουν εκατομμύρια σε εταιρείες  των οποίων ο λόγος ύπαρξης είναι να κερδοσκοπούν πάνω στο σιτάρι και να οργανώνουν λιμούς  δεν θα υπάρχουν πια.

Εκείνοι που βρίσκονται στα παρασκήνια: οι χρηματιστές, όλοι οι τραπεζίτες οι ιερείς του χρυσού  θα κλείσουν τα μάτια τους κάτω από τα ερείπια του ναού τους.

Σε αυτόν τον τόπο ανάπαυσης, οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι θα μας προσφέρουν ευχαρίστηση.

Όσο για τους δικαστές, είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα όταν βαδίζουν προς το θάνατο. Είναι μια πραγματική ευχαρίστηση να τους βλέπεις τότε.

Η ιστορία είναι γεμάτη από εντυπωσιακά σκίτσα εισαγγελέων και δικαστών που κάνουν τους ανθρώπους να υποφέρουν από καιρό εις καιρόν. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν μια διακοσμητική αγωνία.

Και τι υπέροχο θέαμα θα ήταν: ένα νταβαντούρι στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης. Ο Κενέ περιορισμένος κάτω από μια κολόνα που έχει σπάσει τη σπονδυλική του στήλη, προσπαθώντας σκληρά να υιοθετήσει την όψη ενός Μπουρεπαίρ χτυπημένου κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών. Ο Κάμποτ, παραθέτοντας Μπαλζάκ με την τελευταία του πνοή. Ο Ανκετίλ, δίπλα στον πνευματώδη Κρούπι, να φωνάζει:

«Τίποτα δεν χάθηκε…κοιτώμεθα κάτω από τις θέσεις μας».

Η σκηνή θα είχε τέτοια μεγαλοπρέπεια που σαν καλοί άνθρωποι που είμαστε θα αισθανόμασταν ειλικρινά άσχημα για τον ηττημένο. Δεν θα θέλαμε πια να θυμόμαστε την ατίμωση των κόκκινων μανδυών  βαμμένων με το αίμα των φτωχών. Θα ξεχάσουμε ότι το δικαστικό σώμα ήταν δειλό και απάνθρωπο.

Θα είναι η ανομολόγητη συγχώρεση.

Και αν ο Αθαλίν ο ίδιος  ο ειδικός στις πολιτικές δίκες  με το κεφάλι του ελαφρά σπασμένο, ζητούσε να μεταφερθεί σε γηροκομείο, θα ικανοποιούσαμε ηρωικά την επιθυμία του αρρώστου.

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να είσαι αναρχικός για να παρασυρθείς από τις επικείμενες κατεδαφίσεις.

Όλοι εκείνοι που η κοινωνία μαστιγώνει βαθιά μέσα τους ενστικτωδώς ζητούν εκδίκηση.

Χιλιάδες ιδρύματα του παλαιού κόσμου είναι μαρκαρισμένα με ένα θανατηφόρο σημάδι.

Εκείνοι που σχετίζονται με τη συνωμοσία δεν χρειάζεται να εναποθέτουν την ελπίδα τους σε ένα μακρινό καλύτερο μέλλον· ξέρουν ένα σίγουρο τρόπο για να αδράξουν χαρά αμέσως:

Καταστρέφουν παθιασμένα!

Μετάφραση: Αιχμή

Ακολουθήστε την ΑΙΧΜΗ στο twitter: https://twitter.com/aixmi_kd

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.