6 περιβόητοι σεσημασμένοι και οι ιστορίες τους

6 φωτογραφίες σήμανσης διάσημων, περιβόητων και πιο καταζητούμενων.

1. «Υπόθεση Ντρέιφους»

vRd018m

Οκτώβριος 1894 – Ο Γάλλος Λγος Άλφρεντ Ντρέιφους κατηγορήθηκε για παράδοση μυστικών εγγράφων στους Γερμανούς. Η κατηγορία δεν βασίστηκε σε τίποτα περισσότερο από μια ανάλυση χειρογράφου.

2. Ραβασόλ

29 Μάρτη του 1892 - Ravachol συνελήφθη για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Παρίσι δικαστές, καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα για life.Eventually, λεπτομέρειες Ravachol ταιριάστηκε με εκείνες του François Κλαύδιος Koenigstein, ο οποίος είχε τεθεί στο αρχείο δύο χρόνια νωρίτερα και καταζητούνταν για πέντε φάουλ δολοφονίες που διαπράχθηκαν μεταξύ 1886 και 1891.  Ήταν δικασθούν σύμφωνα με την πραγματική του ταυτότητα και κρίθηκε ένοχος. Καταδικάστηκε σε θάνατο και στη γκιλοτίνα στις 11 Ιουλίου 1892.

29 Μαρτίου 1892 – Ο Ραβασόλ συνελήφθη για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε δικαστές του Παρισιού, καταδικάστηκε σε ισόβια καταναγκαστικά έργα. Τελικά, λεπτομέρειες του Ραβασόλ ταίριαξαν με εκείνες του François Claudius Koenigstein, που είχε μπει στο αρχείο δύο χρόνια νωρίτερα και καταζητούνταν για πέντε δολοφονίες που διαπράχθηκαν μεταξύ 1886 και 1891.
Δικάσθηκε πάλι σύμφωνα με την πραγματική του ταυτότητα και κρίθηκε ένοχος. Καταδικάστηκε σε θάνατο και καρατομήθηκε στις 11 Ιουλίου 1892.

3. Εμίλ Ανρύ, άλλως Μπρετόν

12 του Φλεβάρη του 1894 - Émile Henry πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση στο Café Terminus στο Παρίσι, όπου σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν 20. Όταν συνελήφθη ο ίδιος ισχυρίστηκε, επίσης, την ευθύνη για την επίθεση σε ένα αστυνομικό τμήμα που προκάλεσε έξι θανάτους στις 8 Νοεμβρίου 1892.  Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 21 του Μάη 1894, στην ηλικία των 21.

12 Φεβρουαρίου 1894 – Ο Εμίλ Ανρύ πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση στο Café Terminus στο Παρίσι όπου σκοτώθηκαν ένα άτομο και τραυματίστηκαν 20. Όταν συνελήφθη ανέλαβε επίσης την ευθύνη για την επίθεση σε ένα αστυνομικό τμήμα που προκάλεσε έξι θανάτους στις 8 Νοεμβρίου 1892.
Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 21 Μαΐου 1894, στην ηλικία των 21.

4. «Σάκο και Βαντσέτι»

15 Απρ του 1920 - Στη Νότια Braintree, Μασαχουσέτη, το ταμείο του εργοστασίου υποδημάτων της και η φρουρά του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ομηρίας στην οποία είχαν κλαπεί μισθούς των εργαζομένων. Στις 5 Μαΐου, δύο αναρχικοί ιταλικής καταγωγής συνελήφθησαν σε ένα τραμ σε Brockton, Μασαχουσέτη, για κατοχή απαγορευμένων όπλων.  Κατηγορούνται για την τέλεση της ομηρίας, που καταδικάστηκαν σε θάνατο στις 14 Ιουλίου 1921, παρά την έλλειψη αποδεικτικού υλικού. Μετά από μια μακρά διαδικασία προσφυγής, στις 23 Αυγούστου 1927, έξι χρόνια μετά την ποινή τους, Nicola vacco (επάνω) και Bartolomeo Vanzetti (κάτω) εκτελέστηκαν από ηλεκτρική καρέκλα στις φυλακές σε Charlestown, Μασαχουσέτη.

15 Απριλίου 1920 – Στο Σάουθ Μπρέιντρι, στη Μασαχουσέτη, ο ταμίας του εργοστασίου υποδημάτων της και ο φρουρός του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ομηρίας στην οποία είχαν κλαπεί οι μισθοί των εργαζομένων. Στις 5 Μαΐου, δύο αναρχικοί ιταλικής καταγωγής συνελήφθησαν σε ένα τραμ στο Μπρόκτον, στη Μασαχουσέτη, για παράνομη οπλοκατοχή.
Κατηγορούμενοι για την τέλεση της ομηρίας, καταδικάστηκαν σε θάνατο στις 14 Ιουλίου 1921, παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. Μετά από μια μακρά διαδικασία εφέσεων, στις 23 Αυγούστου 1927, έξι χρόνια μετά την ποινή τους, ο Νικόλα Σάκο(επάνω) και ο Μπαρτολομέο Βαντσέτι (κάτω) εκτελέστηκαν στην ηλεκτρική καρέκλα στις φυλακές του Τσαρλστάουν, στη Μασαχουσέτη.

5. Έμμα Γκόλντμαν

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1901, μετά τη δολοφονία του McKinley, Emma Goldman συνελήφθη και κατηγορείται ότι είναι μέρος της συνωμοσίας.  Το 1917, έτος κατά το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήλθαν στον πόλεμο κατά της Γερμανίας, Emma Goldman κάλεσε τους Αμερικανούς να αρνηθεί το σχέδιο. Στις 9 Ιουλίου του 1917, είχε συλληφθεί και να δικαστεί σύμφωνα με το νόμο περί κατασκοπείας από το Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών, και η απελάθηκαν στη Ρωσία το 1919.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1901, μετά τη δολοφονία του Μακίνλι, η Έμμα Γκόλντμαν συνελήφθη και κατηγορήθηκε ως μέρος της συνωμοσίας.
Το 1917, έτος κατά το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήλθαν στον πόλεμο κατά της Γερμανίας, η Έμμα Γκόλντμαν κάλεσε τους Αμερικανούς να αρνηθούν την επιστράτευση. Στις 9 Ιουλίου 1917, είχε συλληφθεί και δικαστεί σύμφωνα με το νόμο περί κατασκοπείας από το Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών, και απελάθηκε στη Ρωσία το 1919.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.