Πώς να μπλοκάρετε μια κάμερα παρακολούθησης

Μια χρήση του τιρμπουσόν που θα ενέκρινε και ο Τζορτζ Όργουελ.

Από το Do It: The Compendium προέρχεται αυτό το αντιεξουσιαστικό δημιουργικό πρότζεκτ από το διάσημο Κινέζο καλλιτέχνη, προβοκάτορα, και προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άι Γουεϊγουέι, ένας DIY τρόπος για να κολλήσετε — να ψεκάσετε, μάλλον — τον Big Brother:

aiweiweicctv4CCTV SPRAY

Πώς να φτιάξετε μια συσκευή ψεκασμού για να μπλοκάρετε μια κάμερα παρακολούθησης:

Νιώθετε άβολα, σαστισμένος, αηδιασμένος, ή ακόμα και οργισμένος εξαιτίας μια κάμερας παρακολούθησης που έχει τοποθετηθεί σε λάθος μέρος; Για να μπλοκάρετε τη θέα της, το σπρέι βαφής θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Είναι ιδιαίτερα προσιτό, φθηνό, και αποτελεσματικό. Επιπλέον, είναι μια τέλεια χειρονομία παρουσιάζοντας την κουλτούρα του δρόμου.

Είναι δύσκολο να ψεκάσετε άμεσα με το χέρι μια κάμερα παρακολούθησης που βρίσκεται ψηλά. Αντί να κουβαλάτε μια σκάλα στους δρόμους, είναι πιο πρακτικό να φτιάξετε μια ρυθμιζόμενη, εύκολη στη μεταφορά, και χαμηλού κόστους συσκευή ψεκασμού.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε υλικά που βρίσκονται εύκολα στην καθημερινότητα για να δημιουργήσετε αυτό το εργαλείο.

aiweiweicctv1

Προχωράει στο να απαριθμήσει τα υλικά που απαιτούνται — ένα σπρέι, ένα ανοιχτήρι κρασιού, μια παγουροθήκη ποδηλάτου, ένα φρένο ποδηλάτου, μια βίδα, και ένα ραβδί — με την οδηγία να «επιλέξετε τα υλικά που είναι όσο πρακτικά και αξιόπιστα γίνεται» και είναι επίσης «φθηνά και εύκολο να φτιαχτούν.» Στη συνέχεια πάει βήμα-βήμα στη «Διαδικασία Παραγωγής»:

Πρώτα βρείτε ένα μακρύ ραβδί κατάλληλου ύψους. Λαμβάνοντας υπόψη τη μεταφορά, προτείνεται ένα πτυσσόμενο κλαδευτήρι. Στη συνέχεια επιλέξτε ένα σταθερό πλαίσιο όπου μπορείτε να ασφαλίσετε ένα μπουκάλι ή δοχείο. Για παράδειγμα, μια παγουροθήκη ποδηλάτου είναι μια καλή λύση. Ύστερα, βρείτε μια σκανδάλη και στερεώστε την στην κορυφή του ραβδιού. Ένα ανοιχτήρι κρασιού είναι μια καλή λύση, επειδή η εύκαμπτη κατασκευή του μοχλού μπορεί να μειώσει τη δύναμη και την απόσταση που χρειάζεται προκειμένου να πιέσετε το ακροφύσιο του σπρέι.

Χρειαζόμαστε επίσης μια συσκευή σύνδεσης για τον έλεγχο του ανοιχτηριού κρασιού που βρίσκεται στην κορυφή. Ένα φρένο ποδηλάτου είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Τέλος, ετοιμάστε τις βίδες και τα σχοινιά από νάιλον όπως απαιτείται.

aiweiweicctv3

Σύμφωνα με τις «Οδηγίες»:

Πρώτα στερεώστε το ανοιχτήρι κρασιού στην κορυφή του κλαδευτηριού (a.01).
Στη συνέχεια βάλτε το σπρέι στην παγουροθήκη. Βεβαιωθείτε ότι η λαβή του ανοιχτηριού έχει τοποθετηθεί κατάλληλα, ώστε να δίνει ευκολότερο έλεγχο του ακροφύσιου. Χρησιμοποιήστε βίδες για να στερεώσετε την παγουροθήκη (a.02). Στερεώστε το φρένο στο άλλο άκρο του κλαδευτηριού (a.03).
Ασφαλίστε το σπρέι και χρησιμοποιήστε ένα σχοινί από νάιλον για να δέσετε τον εύκαμπτο άξονα (a.04).
Ρυθμίστε το ύψος του ραβδιού. Στη συνέχεια συνδέστε τη λαβή του ανοιχτηριού κρασιού στον άξονα του φρένου (a.05-a.06).

Η αυτοσχέδια ρυθμιζόμενη συσκευή ψεκασμού είναι έτοιμη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.