Η εξαπάτηση και ο εργασιακός μεσαίωνας κάτω από τις φανφάρες των αγγελιών

 • Επειδή είμαστε απ’ αυτούς που έχουμε ζήσει στο πετσί μας τι σημαίνει να είσαι άνεργος στην πιο παραγωγική σου ηλικία και έχουμε επιδοθεί για αρκετό καιρό στο ευγενές άθλημα της αποστολής βιογραφικών, κυρίως μέσω του διαδικτύου, σε εταιρείες, των οποίων τις αγγελίες είχαμε εντοπίσει στους διάφορους γνωστούς εργασιακούς ιστότοπους και ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι νέος με «εφόδια», πτυχία, μεταπτυχιακούς τίτλους, ξένες γλώσσες, γνώστης της χρήσης υπολογιστών και να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το φάσμα της ανεργίας ή να δουλεύεις 10ωρα και 12ωρα για πενιχρούς μισθούς, με 2 γονείς συνταξιούχους με κομμένο το ΕΚΑΣ…
 • επειδή δεν ζούμε σε κανένα αναρχικό βουνό να κατεβαίνουμε να πετάμε μόνο αναρχικά τσιτάτα και να το παίζουμε επαναστάτες εκ του ασφαλούς…

Αλλά

 • είμαστε επίσης απ’ αυτούς που δεν τα ξεπουλάνε ΟΛΑ για ένα κομμάτι ψωμί παραδιδόμενοι στην πορνεία της εργασίας και να χύνουμε αίμα και ιδρώτα παράγοντας πλούτο για άλλους με αντάλλαγμα ένα ξεροκόμματο (γιατί απ’ τους άλλους που επιδιώκουν κοινωνική ανέλιξη και «παίρνω τα γ@μ@ω λεφτά» και PORSCHE προφανώς δεν είμαστε)…

καλό είναι λοιπόν για όποιον νέο ψάχνει για δουλειά να τον πληροφορήσουμε και να τον οπλίσουμε (γιατί εμείς τότε δεν είμασταν και θέλαμε πολύ να έχουμε κάποιον να μας πληροφορήσει για το τι παίζει σχετικά) απέναντι σε φανφάρες αγγελιών περί «προοπτικών επαγγελματικής εξέλιξης για τους πιο φιλόδοξους» και μούφες περί «εξαιρετικών αμοιβών» με ακαταλαβίστικους όρους εργασιακής απασχόλησης όπως «Field Representative», «Client Representation»  και «marketing project executives» (και τ’ @ρχιδι@ μου κουνιούνται), να ξεσκεπάσει λίγο ΟΛΟΥΣ αυτούς του Μ@Λ@ΚΕΣ που πατάνε πάνω στην ανάγκη του άλλου για δουλειά και του πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και για ταξίδια στο εξωτερικό και i-pods και μετρητά και διακοπές και netbooks (εδώ ο άλλος δεν έχει να πληρώσει αυτή την περίοδο το ρεύμα και τον γοητεύουμε με… i-pods σαν τους ιθαγενείς με καθρεφτάκια… Αλλά βέβαια… καλύτερα 2 τέτοιες μ@λακιούλες –για την “πολύ καλή απόδοση” λένε– παρά 100 ευρώ να ζητήσει αυτός ο εργαζόμενος παραπάνω στο μισθό του) για να τον θαμπώσουμε απ’ την καταπάτηση των εργασιακών του δικαιωμάτων και να τον γοητεύσουμε με το όνειρο ενός απίστευτου πλούτου και μιας φαντασμαγορικής ζωής που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα (σου βάζουμε και μερικές γκλαμουράτες φωτογραφίες με 2-3 εργαζόμενους κυριλέ ντυμένους να χασκογελάνε με τα ντοσιέ στα χέρια).

Όπου ακούς πολλά κεράσια λέει ο λαός, κράτα μικρό καλάθι! (1 το κρατούμενο)

Τον νέο που ψάχνει για δουλειά μας ενδιαφέρει λοιπόν να πληροφορήσουμε και που δεν θέλει όμως να πουλήσει την εργατική του δύναμη (και να ήταν ΜΟΝΟ αυτή που πουλάνε…) για ένα ξεροκόμματο ή για το γαμώτο ρε παιδί μου που σπούδαζε τόσα χρόνια και γι’ αυτά που απέκτησε δεν θα κάνει τώρα τον πλασιέ από πόρτα σε πόρτα (αυτά παίζουν αυτόν τον καιρό – το telesales έχει δείξει τις αντοχές του και το πλασιεδιλίκι πλέον είναι πολύ διαδεδομένο ως το επόμενο βήμα) – γιατί περί αυτού πρόκειται. Αφήστε τις ωραίες φανφάρες περί “Field Representative», «Client Representation».
Με συγχωρείτε αλλά δεν μπορούμε να βαφτίσουμε τη σκάφη υδρομασάζ. Εμείς μάθαμε να λέμε τη σκάφη σκάφη (για να θυμηθούμε και έναν ποιητή).

Και φυσικά εδώ θα χρησιμοποιήσουμε και τις μαρτυρίες και άλλων που έζησαν από μέσα αυτή την εκμετάλλευση, την απάτη και τον εργασιακό μεσαίωνα (και που φυσικά δεν είναι αυτοί που κυκλοφορούν με τις PORSCHE και με τα i-pods στα αυτιά)

Έχουν γεμίσει οι εργασιακοί ιστότοποι με τέτοιες αγγελίες και ο κόσμος με διάφορες DT, progressive, unique, cobra, Appco και ότι άλλο θες που ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια αυτόν τον καιρό, πάντα συνοδευόμενες από το marketing ή advertising (που ούτε μάρκετινγκ είναι ούτε διαφήμιση). Φυσικά σε μπερδεύουν εξαρχής με ωραία λόγια ότι «θέλω να αναλάβει ένας από σας αργότερα γιατί εγώ θα φύγω στο εξωτερικό» (λόγια ενός προϊσταμένου), ότι θα έχεις ελκυστικές αμοιβές, και σου πετάνε και ένα όνομα Νιάρχος («ναι, της γνωστής οικογενείας») και μένεις με το στόμα ανοιχτό για τη μοναδική ευκαιρία που σου έτυχε [οι ίδιοι και στα σάιτ τους το παρουσιάζουν ως το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί και ως κάτι το πρωτότυπο στο εργασιακό περιβάλλον (αν εννοούνε το να τρέχεις όλη την ημέρα χωρίς βασικό παρά μόνο για τα ποσοστά επί των πωλήσεων στα Κάτω Πατήσια, ναι είναι κάτι το πρωτότυπο!)] χωρίς να σου λένε (πεζά τα θέλετε αυτά;) ΤΙ δουλειά ακριβώς θα κάνεις, με ΤΙ μισθό θα απασχολείσαι ή σε ΠΟΙΟ ταμείο θα είσαι ασφαλισμένος και ότι δήθεν “μετράει η προσωπική ικανοποίηση απ’ αυτό που πετυχαίνεις όσα λεφτά και να παίρνεις” (ναι… όταν έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ πλήρωσέ τον εσύ με… “προσωπική ικανοποίηση”!) και όταν τους τα ρωτήσεις ως ΟΦΕΙΛΕΙΣ γιατί είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου, αρχίζουν οι υπεκφυγές (και «αυτά καλύτερα να τα ρωτήστε στον κ. Τάδε») και από τα σάιτ τους δεν καταλαβαίνεις τίποτα. (και σου λένε μάλιστα στις συνεντεύξεις ότι θέλουν ειλικρίνεια !! ΨΕΥΤΕΣ!!!)

Και όταν τελικά μαθαίνεις για το ΤΕΒΕ που σου ζητάνε να βγάλεις μετά…ΤΕΒΕ ξέρετε τί σημαίνει; Ελεύθερος επαγγελματίας. Ελεύθερος επαγγελματίας ξέρετε τί σημαίνει; Μπλοκάκι. Τράβα ρωτήστε έναν που έχει δουλέψει με μπλοκάκι να σας πει.

Και άμα το πας στο τί ακριβώς πωλήσεις σου λένε εδώ δουλεύουν Νομικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, άνθρωποι που σπουδάζουν….  Και τί σημαίνει αυτό???? Επιχείρημα είναι αυτό???? Ναι, γιατί υπάρχουν?? Γιατί δεν μπορούν αλλά να βρουν δουλειά ΖΩΟ !

Το μόνο όπλο των εταιριών αυτών είναι οι υποσχέσεις και το δέλεαρ που ασκούν σε παιδιά/νέους που είναι γεμάτα ενέργεια και θέληση για δημιουργία… και λένε από ηλικίες 20 μέχρι 40 ετών απασχολούν. Θα ήθελα να μας πείτε από μόνοι σας πόσους ανθρώπους ηλικίας άνω των 40 έχετε δει να κάνουν την δουλειά αυτή?? Αν σας λέει κάτι αυτό θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Με λίγα λόγια υπόσχονται πολλά και δίνουν ψίχουλα και δεν σου λένε ότι δουλεύεις πάνω από 12 ώρες, από τις οποίες οι περισσότερες στο δρόμο και φυσικά δίχως υπερωρίες πληρωμένες.
Αλλά βλέπετε έβαλαν στο στόμα μας τα αφεντικά το επιχείρημα “12 ώρες; Ο άλλος δουλεύει 14. Δούλευε κι εσύ και να λες κι ευχαριστώ!” Λες και η δουλειά είναι προνόμιο! Αλλά εκεί μας κατάντησαν (ή για την ακρίβεια εμείς τους αφήσαμε να μας καταντήσουν έτσι)

 

1) Σχόλιο από: POLITICS AND FREE THINKING

prosωπικα στη κομπρα επεσα θυμα εξαπατασης..γιατι;\

1) η αγγελια εγραφε μαρκετινγκ μανατζερ και φυσικα ηταν για πλασιε

2) αφου ειδα τι μουφα ηταν, εδωσα παραιτηση και η απαντηση ηταν «αυτος εδω ειναι ο μισθος σου μειων ΑΒΓ ποσο για το ταξιδι που θα εκανες στην αγγλια για το ταδε rallye της εταιρειας», ταδε εφη ιδιοκτητης της κομπρα στην ελλαδα, οποιος ειναι στην εταιρεια ξερει για ποιον μιλαω (οχι ο αυστραλος, ο αλλος).

απο την στιγμη που μπηκα μεσα ολη μερα μου τα ειχαν σπασει με περι λεφτα και μπλα μπλα, ερχεται ο μανατζερ μου (ο θεος να τον κανει μανατζερ, για σουβλατζης εκανε) και με το καλημερα λεει, εγω βγαζω ΑΒΓΔ λεφτα και οδηγο το ταδε αμαξι, και γενικα ολη μερα αυτα ελεγαν.

γενικα η κομπρα ειναι μια καλη εμπειρια για ενα μηνα, μετα εξαφανιζεσαι. αν ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις οτι και με το owner παιζει μια κομπινα, ψαξτο λιγο πριν βαλεις το χερι στην τσεπη κ γινεις onwer, καηκε πολυ κοσμος ετσι.

φιλικη συμβουλη = τραβα για εξωτερικο αν εχεις φιλοδοξιες.

2) POLITICS AND FREE THINKING

οσα ειπα γινοντουσαν στα κεντρικα, στο πρωτο μαγαζι που ηταν στην καλίθεα…

για τα αλλα..

1) το πρωτο μηνα πηρες 139ευρω; αν εννοεις μισθο να σου υπενθυμισω οτι ο βασικος ειναι 500 ευρω,εκει γυρω.

2) με το ωραριο τι γινεται; απο τις 7 το πρωι ως τις 7 το απογευμα ηταν οταν ημουν εγω και δεν πληρωνε η εταιρεια εξοδα μετακινησης και φυσικα δεν ηταν κανεις δηλωμενος ως πωλητης με οσα προβλεπει η συμβαση του.

οπως βλεπεις απο το 1 και 2 εχουμε ηδη καποιες παραβιασεις της εργασιακης νομοθεσιας.

οσο για το κυριως επιχειρημα, εφοσον η εταιρεια, ή οπως λες ο ομιλος που δεν ξερω απο που προκυπτει εκτος και αν η dt, pogressive και οι υπολοιπες εγιναν κολοσσοι σε ενα βραδυ, ειναι υπεριφανη για αυτο που κανει γιατι δεν γραφει οτι ψαχνει για πλασια και αντι αυτου βαζει διαφορους τιτλους που δεν εχουν καμια σχεση με την θεση εργασιας;

3) TAKIS

πηγα την προηγουμενη εβδομαδα σε 3 αγγελιες απο εταιριες που συνδεονται με την cobra/ ds-max και προσωπικα νιωθω οτι εξαπατηθηκα . Η αγγελια δεν ηταν για νεους φιλοδοξους επιχειρηματιες franchise (owners)και ουτε θελω να γινω . Αν σκεφτειτε τις χαμενες ωρες για οσους απαντουν σε αυτες τις αγγελιες 14 ατομα την εβδομαδα , για μην μεινει τελικα ουτε ενας , θα καταλαβετε . Οσον αφορα τα χρηματα που βγαζουν οι owners ειναι προφανως απατη , ειναι ο μονος τροπος να κρατησουν μια μεριδα απο αυτους που δουλευουν (12 ωρες την ημερα ,με απολαβες που δεν αγγιζουν ουτε το βασικο – για τους εργαζομενους με Ι.Κ.Α. 14 μηνες με τα δωρα , χωρις 1 μηνα διακοπες, εργαζομενοι και τα Σαββατα και να μην συνεχισω αλλο)
Στην Αμερικη εχει φτασει σε κορεσμο εδω και 10 χρονια και οι νεοι owners απλα αποτυγχανουν , ενω ειναι μια εργασια που τελικα την κανουν μονο ατομα απο μη ευνοημενες ομαδες οπως μαυροι και λατινοι . Οι εταιρειες αυτες δεν διαπνεονται απο καμια εργασιακη ηθικη.

4) Ektor T.

Γειά σας και απο μένα.
Θα σας πω και την δικιά μου γνώμη για την Cobra.
Δέν έμεινα πολύ καιρό αλλά μάτια έχω και βλέπω.

Εγώ θα τα πώ λίγο πιό συμαζεμένα και με βάση την δικιά μου εμπειρία:

Θετικά:

– 90€ ανα πώληση δεν πέρνει κανένας πλασιέ (παραδωσιακός). Τα λευτά είναι πολύ καλά για πλασιελίκι.
Βέβαια αυτά τα λευτά τα πέρνεις όταν είσαι στο τμήμα G4 security όχι στο Tellas.

– Χαρούμενο περιβάλων, πράγμα σπάνιο για δουλειά

– Μαθένεις την πιάτσα. Προσωπικά θα ξαναπάω στην Cobra, γιατί όσο καλά και να είναι τα βιβλία (και έχω διαβάσει πραγματικά πολλά μιας και σπουδάζω «μανατζεριλικι») είναι πάντα καλό να ξέρεις την δουλειά στον δρόμο. Μαθένεις τους ανθρώπους στους οποίους πουλάς. Βοηθάει πολύ όταν αργότερα δουλεύεις σε real job, στο να πέρνεις αποφάσεις σχετικά με τις πωλήσεις.

– ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!
Δεν ξέρω στον Αυστραλό…εγώ είμουνα στον άλλο…είναι και αυτός ένας λόγως να μείνεις.
(ΕΡΩΤΗΣΗ: ξέρει κανείς την Κωσταντίνα? Leader στον άλλο ήτανε, ψιλή κουκλάρα…για αυτήν θα έμενα στην Cobra και 15 μήνες!!)

– Μαθένεις να ντίνεσαι!! Πραγματικά για πιτσιρικάδες που δεν έχουν βάλει κοστουμιά…είναι σχολείο!

– Μαθένεις να μιλάς σε αγνώστους…αυτό είναι χρήσιμο γενικά (και για γυναίκες..)

– Κάνεις γυμναστική. Σε ποιά άλλη δουλειά κάνεις 8 με 9 ώρες ποδαρόδρομο??? bonus τα κεράσματα από γιαγιάδες που σε λοιπούντε….

– Επιτέλους ξυπνάς πρίν τον κόκορα της γειτονιάς. Επιστροφή στα νορμάλ ωράρια!!

– Μαθένεις τί θα πεί «εργασιακός μεσαίωνας»….χωρίς ανάλυση…

Αρνητικά:

– ΔΕΝ είναι για μόνημαή για καριέρα…κανα 5 μηνο είναι αρκετό…

– Αν δεν πουλήσεις…δεν πληρώνεσαι…

– Δεν έχεις ασφάληση, ένσημα, ωράριο, άδειες…

– Δεν θα γίνεις ποτέ ιδιοκτήτης…τυχαίο είναι που ακόμα ο Αυστραλός και ο …»σουβλατζής» είναι οι μόνοι που επιβιώνουν???

– Θα ξεχάσεις και αυτά που ήξερες περί μάρκετινγκ, δημοσείων σχέσεων κτλ…

– Συνήθως τα προιόντα σου είναι σχεδόν άχρηστα…πόσους συναγερμούς πιά θα βάλουμε!!!!

– Δεν θα ακούσεις ποτέ το όνομα cobra….απλά θα το διαβάσεις σε φυλάδια…

– Θα πληρώσεις όλα σου τα έξοδα για ότι και να κάνεις…

– Θα είσαι όλη μέρα εκεί…τέρμα οι φίλοι και τα λοιπά…φίλος σου ο leader…γκόμενα η γραμματέας ή η εκπαιδεύτριά σου!!!

– Θα πάρεις κιλά από τα πολά φαστ-φουντ.

– Θα φάς το βρίσιμο της ζωής σου από «πελάτες»

Επίσης να πώ ότι δεν έχει σχέση με amway, alpha-phone, herbalife κτλ…

Τα λευά είναι ΠΟΛΛΑ αν είσαι καλός πλασιέ…
Καλή εμπειρία, μαθένεις πώς να πλασάρεις «εταιρική κουλτούρα».
Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλή δουλειά για άτομα της πιάτσας. Χωρίς πτυχείο και άλλες ευκαιρίες…αυτοί πραγματικά μπορούν να τα καταφέρουν…και είναι καλύτερο απο το να είναι γκαρσόνια…
Αλλά το ότι έχει μαζευτεί έκει όλο το ΠΑΠΕΙ και η ΑΣΣΟΕ…μας λέει κάτι για το επίπεδο σπουδών μας….

Περαστικά μας!!!!

5) katerinaki

loipon dustyxws opws ta lene oi perisoteroi einai etsi!!epesa kai egw thuma ths aggelias blepontas entry level marketing afou htan auto pou epsaxna!sthn arxh fantasthka oti tha eixa enan manager, enan assistant oi opoioi tha mou edinan armodiothtes kai tha ekana training siga siga!telika sthn cobra kamia sxesh auto pou perimena!olh thn mera stous dromous,kanenas basikos misthos kai apla promhtheies apo thn kathe uphresia pou poulas.ennoeite oti gia tous pio pollous edw mesa(logiko)den htan oyte tha einai to oneiro zwhs.Apo ekei kai pera san arxh kalo einai.egw twra perasa thn ebdomada ekpaidesushs kai parola ayta kati den mou gemizei to mati.eilikrina omws apogohteuthka kai den kserw ti na kanw….

6) Alexia

Εχεις απόλυτο δίκιο σε οσα λες! Σε συγχαίρω που τους ξεσκεπάζεις.Ψευτικο image, βιομηχανία πλαστής καριέρας και εξαπάτηση ανθρώπων που έχουν ανάγκη για δουλεια.

Πήγα μια φορά στην εκπαίδευση και ενα 20χρονο προσπαθούσε να με πείσει οτι θα είναι η καριέρα του αιώνα αν με επέλεγαν. Η πραγματικότητα ειναι οτι έκανε 99% προσυλητισμό πρός τα εμένα με αποτέλεσμα να με κάνει να το ψάξω περισσότερο.

Πλασιέ ψάχνουν ενδεδυμένο με το μανδύα του marketing.Αλίμονο στους ευπιστους που θα πιστέψουν πως ενώ βρίσκονται τόσοι με πτυχία ΜΒΑ και Οικονομικών στην ανεργεία, εκείνοι θα άνοιγαν εταιρείες και θα εκπαίδευαν πρωσοπικό.

Σημεία clue: Ενω ο εκπαιδευτής μου ανέφερε σε μια στιγμή το ενδεχόμενο του πορτα πόρτα στη συνεντευξη το αρνήθηκαν.

Δεν μίλησαν για σταθερό μισθό. Τα πάντα ειναι μέσω ποσοστών.

ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ Progressive,AvalonGroup

7) ex-assistant

καλησπερα σας.
πριν αρχισω μια μικρη αλλά σημαντική συμβουλή.
οσοι απο εσας «δουλευουν» ακομα σε ενα «υποκαταστημα» της κομπρα,παρατήστε τα κ σηκωθήτε να φυγετε.απλά θα πουνε πως σας διωξανε,μην ανυσυχήτε,δεν ειναι κατι συμαντικο.Στην τελικη να πανε να γαμηθουνε,αφτοί χανουνε,εμεισ θύματα του νιαρχου κ του κα8ε οουνερ είμαστε.
‘οπα-όπα μας λενε να ακολουθάμε το σύστημα που γραψανε κατι μαλακεσ και μισοι με γραβατες και χρυσα Ρόλεξ στμ Νιαρχος κ ΣΙΑ ΟΕ που ξεκινισε πουλωντας μαυρα στυλό,μη χεσω τον Ταμτακο στα φανάρια μου θύμισε!!μη χεσω κ τα γκετινγκ τα κσενεροτα με τους πανιλιθιους μαζι πρωι,μεσιμερι και βραδυ τις ιδιες σκατοφατσες να βλεπω,ΕΛΕΟΣ εφιαλτες καταντησανε τρομαρα τους.

8) sotos

ΛΟΙΠΟΝ ΔΟΥΛΕΛΕΥΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ!!!!ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΟΛΑ !!!ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ (WORLWIDE) KAI ΒΛΑΚΕΙΕΣ!!ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝς ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ MANAGER !!!EXOYNE KANEI PLHSH EGEFALOY STA PAIDAKIA TA EXOYNE FEREI APO KATHE MERIA TIS ELLADAS…MAS ETREXAN PYRGOYS AGRINIA KORINTHO KTL…ME DIKA MAS EXSODA…EINAI MOYFA H ETAIRIA OYTE ASFALEIA OYTE TPT…SE VAZOYN STO TRIPAKI KAI TREXEIS….S TAZOYN LEFTA KTL….DN EIDA KANA LEFTA APO AYTOYS OMWS… PROSOXH PAIDIA «STAMATIS KOYKOYLARHS» O KAI KALA MANAGER….POY KAMIA SXESH ME MARKETING KAI MANAGEMENT… TA LEFTA MAS KLEFTES!!!!

9) Giorgos

Προφανώς κάποιοι εδώ μέσα έχουν κάνει καραμέλα τα λόγια των manager τους και δεν μπήκαν καν στον κόπο να ψάξουν στο Google. Αυτές είναι οι επιρροές της Cobra… Μόλις φύγετε (γιατί θα φύγετε), περάστε μια βόλτα πάλι να τα πούμε.

Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο site της Cobra Group, αυτός ο παγκόσμιας κλάσης όμιλος έχει περίπου 8.000 «field representatives» (σ.σ. «πλασιέ»). Όχι 17.000, όπως γράφτηκε παραπάνω. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι 8.000 ήταν και οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή, οπότε ο χαρακτηρισμός «όμιλος» δεν είναι απλά τραβηγμένος, αλλά γελοίος, αφού ουσιαστικά αυτοί οι 8.000 είναι συνεργάτες και όχι εργαζόμενοι.

Επίσης, σχετικά με την ταχύρρυθμη ανάπτυξή της, ενδεικτικά και πάλι να πω ότι οι διάφορες εταιρείες που συνεργάζονται με την Cobra στην Ελλάδα, απασχολούν περίπου 200 άτομα. Αυτό σημαίνει πολλά, αν σκεφτεί κανείς ότι οι εταιρείες αυτές ίσως και να προσλαμβάνουν 200 νέα άτομα κάθε μήνα. Σημαίνει ότι κανείς δεν κάθεται εκεί για πολύ καιρό (παρακαλώ όποιον έχει κλείσει εκεί έστω 2-3 χρόνια δουλειάς, να μας πει τις εμπειρίες του, γιατί βλέπω εδώ ότι όλοι οι υποστηρικτές μετράνε την εμπειρία τους σε μήνες ή άντε χρόνο το πολύ) και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι σε καιρούς κρίσης οι αγγελίες είναι γεμάτες από τέτοιες ευκαιρίες εργασίας. Γεμάτες!

Κι εγώ μπορώ να βάλω αγγελίες marketing και στη συνέντευξη να λέω ότι marketing είναι να γλείφεις σκατά. Αμφιβάλλω αν θα κάτσει κανένας. Στην περίπτωση της Cobra βέβαια, επειδή δεν είναι τόσο εμφανής αρχικά η απάτη, ο κόσμος μένει λίγο παραπάνω. Με την ελπίδα.

Τέλος, θέλω να ρωτήσω όλους αυτούς τους 18χρονους εάν γνωρίζουν τίποτα για το 35ωρο και γενικά για τα εργασιακά δικαιώματα που (θα έπρεπε να) έχουν. Ας κάτσουν λίγο να αναλογιστούν τι χάνουν, αντί να επαίρονται που είναι ανεξάρτητοι συνεργάτες και τους βγαίνει ο κώλος όλη μέρα στο δρόμο να ενοχλούν τον κόσμο και να μπουκάρουν μέσα στο σπίτι του, για να βγάλουν 5 ψωροδεκάρες. Ας σκεφτούν επίσης αν για μια τέτοια εξαντλητική δουλειά 12ώρου τα λεφτά είναι πράγματι πολλά. Επειδή τα παίρνεις στα 18 σου, δε σημαίνει ότι είναι πολλά.

Σε γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου που δούλευα πωλητής έβγαζα 900 ευρώ ως ανειδίκευτος και από το γραφείο μου, με PC, A/C κλπ. Είχα αργίες, άδειες, και δούλευα 9-5. Έπαιρνα ακόμα και υπερωρίες και τα Σάββατα διπλό μεροκάματο για 6 ώρες. Το θέμα λοιπόν δεν είναι ΠΟΣΑ βγάζεις, αλλά ΠΩΣ τα βγάζεις. Ειδικά όταν καταλάβεις ότι δεν θα είσαι πάντα 18 χρονών.

Όσο για το κομμάτι των σχέσεων, προτιμώ το σεβασμό παρά τα χαμόγελα. Προσωπικά με αηδιάζει να βλέπω ένα παιδί 18 χρονών να παριστάνει το χαρτογιακά με ένα ντοσιέ στο χέρι κάνοντας δήθεν «έρευνα αγοράς». Το 80% του κόσμου έχει πάρει χαμπάρι τι φιδέμπορες είστε, γι αυτό μην απορείτε που τρώτε πόρτα. Άντε να βάλετε τηλέφωνα στο άλλο 20% να ησυχάσουμε κι εμείς οι υπόλοιποι.

Κλείνω με μια ιστορία ενός φίλου:

Γκόμενα από την Cobra χτυπάει το κουδούνι και προσπαθεί να του βάλει τηλέφωνο. Ο φίλος μου την έχει πάρει χαμπάρι και προσπαθεί να τη διώξει, εκείνη όμως επιμένει και για να «σπάσει τον πάγο» του ζητάει να κάτσει λίγο στον καναπέ για να ξεκουραστεί. Προσπαθεί να του πιάσει την κουβέντα και, βλέποντας μια σοκολάτα στο τραπέζι, του λέει «Ωραία αυτή η σοκολάτα, να φάω λίγη;». Οπότε, γυρνάει και ο φίλος και λέει «Ωραία τα βυζάκια σου, να τα πιάσω λίγο;»… Περιττό να πω ότι η τύπισσα έφυγε πετώντας!

10) sogno.angelo

… την πάτησα και γω! Πάλι καλά για ένα μήνα μόνο. Ήθελα απλά να ασχοληθώ με κάτι, αφού έτσι όπως έχει πέσει η αγορά πλέον οι κανονικές δουλειές είναι δυσεύρετες. Φυσικά, εννοείται ότι δε με πληρώσανε… είχα υπογράψει και σύμβαση έργου την οποία ποτέ δε μου επιστρέψανε, επειδή λέει ήθελε χρόνο για να υπογραφεί! Να σας ενημερώσω ότι έχω βρει πλέον κανονική και καλή δουλειά σε φυσιολογική εταιρία… και η σύμβασή μου έγινε μέσα σε δύο μόνο μέρες. Κουραφέξαλα δηλαδή αυτές οι δήθεν εταιρίες μάρκετινγκ! Κανονικά πλασιέ λέμε… μην κάνετε τον Αλέκο. Ξέρουμε όλοι τι είστε. Να δούμε σε λίγα χρόνια τι θα απογίνετε. Ενοχλούν τον κόσμο και προσπαθούν να τους πείσουν να υπογράψουν με κολπάκια. Πάντως δε μπορώ να πω… φοβερή εμπειρία το να γνωρίζεις τους μισούς λαθρομετανάστες της Αθήνας: Πακιστανούς, Ταζμανούς, Φιλιππινέζους και δε ξέρω εγώ τι άλλο. Έρευνα αγοράς… ό,τι να’ναι!

11) Nikos Kriti

paidia makria i megalhteri apati gia ekmetalefsi ergasias, den sou prosferoun tipota kai theloun ta panta fysika gia dikotous ofelos
min mpite ston kopo oute na perasete apo sinentefksi . ekmetalevontai tous neous anergous antropous tazontas eteries kai ekatammuria kai stin ousia evelpistoun na kerdisoun apo tis sindeseis pou tha kanei to kathe paidi eos na tous parei xampari kai na ta paratisi

12) senen

Τhommas καλησπέρα. Δεν είναι ακριβως διαφημιστική εταιρία όπως το φαντάζεσαι, εταιρία που αναλαμβάνει πωλήσεις πακέτων τηλεφωνιας και ίντερνετ, με διανομη και αμεση πώληση πόρτα – πόρτα. Αναλαμβάνεις μια περιοχή και πηγαίνεις σε σπίτια με τη σειρά, για να μιλήσεις με τον κόσμο και να διαφημίσεις και να πουλήσεις το προϊόν. Όσα πουλήσεις, τόσα παίρνεις μη περιμένεις βασικό μισθό ή κάτι τέτοιο. Επίσης έχεις την απαραίτητη εκπαίδευση και καθοδήγηση, και προοπτικές εξέλιξης αν τα πηγαίνεις καλά. Αυτά με λίγα λόγια.

13) senen

thommas, εχω δουλέψει εκεί πριν 2 χρόνια περίπου. Δεν εχει καμία σχέση με δικτυακό μάρκετινγκ, και η αμοιβη είναι καθαρά με ποσοστα επί των πωλήσεων. Απ’οτι θυμάμαι ήταν γύρω στα 25 ευρώ για πώληση πακέτου ιντερνετ, και 20 ευρω για πακέτο τηλεφωνίας. Καθαρά ότι πουλάς παίρνεις.
Μπορείς να πας στη δοκιμαστική ημέρα που έχουνε να δεις πως λειτουργεί η πώληση και αν σε ενδιαφέρει.

14) Zozet

sorry poy grafo se greeklish arxika! loipon… gia osous lene oti imaste ellinares kai de 3eroume apo douleia kia tempeliazoume… douleua progressive prin apo tessereis mines kai nai einai i megaliteri apati tou aiwna (ezisa kai to rally), sou uposxontai polla leyta kai e3li3h. ALLA to TEBE pou sou zitane na vgaleis meta: de to 3efortonese POTE, sthn arxi einai to dimino 800Euro kai meta paei mexri kai 1500, vevaia ekleinoi s lene oti 8a vgazeis tosa polla oste na mhn exeis provlima, alla na sas 8umiso na ya3ete tis nees forologiew gia eleu8eroyw epaggelmaties, meta kante apla ma8imatika kai deite posa sas menoun!! ontos to mono pou kaneis einai na perpatas grigora, na mh skeutese kai apla na kaneis mia rompotiki douleia. etsi loipon kulouse o xronos moy sth progressive (leyta evgena den evgena: e3oda gia messimeriano + eisitiria mou emene ena 5euro) , mexri pou espasa to podi mou kai emeina spiti… to eya3a ligo parapano kai anakaluya polla kena stis istories tous. ena paradeigma : i ekpaideutria mou (o 8eos na thn kanei) mou lege olo kamari oti o mpampakas ths exei etairiara kai itan i proti fora p douleye moni ths kai evgaze trela layta kai mpla mpla mpla… thn eya3a ligo… politria itan se magazi me rouxa, resepsoionist se 3enodoxeio kai ta eperne xontra apo progressive guia na poulaei paramu8ia. toys zitisa na m steiloun th sumvasi m… akoma perimeno …. leuta den eida pote… oute kan pou mou anoigan gia na upograpso thn paraithsh… apla prosexete …

15) regulus

Απλα να πω οτι ξεκινησα με τις καλυτερες προθεσεις και εκατσα ο μ@λ@κας για λιγους μηνες στην progressive, γνωριζοντας οτι μας κανουν πλυση εγκεφαλου, μας απομυζουν ολο το χρονο και την ενεργεια και δεν μας αφηνουν δευτερολεπτο να σκεφτουμε (δεν ειναι τυχαιο οτι με το που μενει κανεις 1-2 μερες εκτος, αρχιζει να σκεφτεται καθαρα και θελει να φυγει). Το προβλημα δεν ειναι η φυση της δουλειας (αν και ειναι ακριβως αυτη που περιγραφουν παραπανω), γιατι κι εγω πιστευω οτι μπορει καποιος ως ενα βαθμο να «δικαιολογειται» οτι κουραζεται στο δρομο η κι εγω δεν ξερω τι. Το θεμα ειναι οι ανθρωποι που ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ως καλοι, φιλοι κτλ. και στην ουσια σε βλεπουν σαν «ατομο», οπως λενε, και οχι σαν ανθρωπο. Υποκρισια στο φουλ, επιδιδονται ασυστολα σε δραστηριοτητες και… prive καταστασεις (καταλαβαινετε τι εννοω) ενω την ιδια ωρα κραζουν και αποθαρρυνουν και ανακαλουν τους νεοτερους σε «επαγγελματικη συμπεριφορα», δηλαδη στο χαρουμενο στρουμφοχωριο που γελανε ολη μερα σαν ντοπαρισμενοι για να μη σκεφτονται. Γι’ αυτο και 2 ειδων ανθρωποι κανουν καριερα εκει μεσα: οι αμορφωτοι/ανεγκεφαλοι (που δε βλεπουν τι χανουν) και οι απελπισμενοι (που δεν εχουν τι να χασουν). ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΡΟΜΠΟΤ!!!!!!!! Και οι τακτικες τους αποκαλυπτονται σιγα σιγα οσο ανεβαινει κανεις «σταδιο» (συγχωρεστε μου τα διαρκη εισαγωγικα, αλλα μονο ειρωνικα μπορω να χρησιμοποιω πλεον την ορολογια του «business» – να το παλι!). Γι’ αυτο, αν και δε μπορω να αποτρεψω κανεναν να παει και να δουλεψει εκει, του λεω να εχει τα ματια του ανοιχτα γιατι ειναι τεραστιοι υποκριτες. Αν παει καποιος και βγαλει λεφτα και κανει δουλεια και του αρεσει ο τροπος που ζει, εχει καλως. Αλλα το ποσοστο αυτο ειναι πολυ πολυ μικρο (ναι, γνωριζω κι εγω τους ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ νομους των πιθανοτητων), οι υπολοιποι δεν εχουν ελπιδες να αντεξουν (και δεν εξαιρω τον εαυτο μου απο αυτη την κατηγορια) γιατι θελουν ΝΑ ΖΟΥΝ.
Υ.Γ.: Απο τους 2 leaders που «εκαναν καλη δουλεια στην progressive» ο ενας (ο αντρας) εφυγε!…

16) El.

Δούλεψα κ εγώ σε κάποια από αυτές τις εταιρίες (Progressive συγκεκριμένα) για ένα τρίμηνο κ τα πράγματα είναι απλά. Είναι ΑΠΑΤΗ. Κ μόνο το γεγονός ότι πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κλπ υπολογίζονται καθόλου σημαίνει μάλλον ότι κ η κουτσή Μαρία μπορεί προσληφθεί, έλεος τα μόνα κριτήρια είναι δυο πόδια κ ταλέντο παπαγάλου. Έχω δει owner να μην μπορεί να μιλήσει καν σωστά ελληνικά. Δε θα πω ότι έπεσα θύμα γιατί θα μπορούσα να το έχω ψάξει από πριν αλλά άπαξ κ μπεις στο μαντρί τρως τέτοια πλύση εγκεφάλου που θεωρείς ότι κ χάρη σου κάνουν, σε αυτό τους παραδέχομαι. Βέβαια ποντάρουν στο γεγονός ότι χρόνος να σκεφτείς κάτι άλλο ούτε για αστείο!!Όσο για τα λεφτά: Αν αυτοματοποιηθείς θα κάνεις sales. Aν όχι θα μπεις κ μέσα. Ευχάριστο περιβάλλον?Χα χα χα!! Όλα στο κόλπο είναι επί ποσοστών κ αυτό, υποκρισία κ ψέμα με το κιλό. Αν κάνεις καλή δουλειά είσαι στον Θεό , αν όχι κ διαμάντι να’σαι μπαίνεις σε καραντίνα κ δεν επιτρέπουν σε κανέναν να σου απευθύνει το λόγο μπα κ «επηρεάσεις» τα άλλα τα «ζώα» που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα sales κάποιου από το χαρακτήρα του. Γράφεις όπου δεν πιάνει μελάνι οικογένεια, φίλους, προσωπική ζωή (από τα πρώτα που σου λένε πόσο το κακό σου θέλουν οι άνθρωποί σου κ πόσο νοιάζονται αυτοί που σε ξέρουν 2 ώρες). Θα πετύχουν κάποιοι ναι, ελάχιστοι αλλά όχι επειδή δεν είναι σαν εμάς κοινοί θνητοί αλλά επειδή όπως σωστά ειπώθηκε είναι απελπισμένοι ή βλάκες. Btw επειδή αναφέρθηκε το θέμα της ανεργίας, πόσους 30-35 χρονών με οικογένειες να πεινάνε είδατε να κάνουν αυτή τη δουλειά? Σνομπάρουν κ αυτοί όπως εμείς που είμαστε «κακομαθημένα κωλόπαιδα με τα λεφτά του μπαμπά»? Πόσοι πάνε για συνέντευξη, πόσοι υπογράφουν σύμβαση, πόσοι μένουν παραπάνω από 2-3 μήνες? Όλοι αυτοί δεν καταλαβαίνουν την grande ευκαιρία κ είναι αποτυχημένοι? Ο νοών νοείτω. Τους εύχομαι ολόψυχα να κλείσουν, ούτως ή άλλως όπως μας πιπίλιζαν τ’ αυτιά, οι owners έχουν βγάλει λεφτά για 5 επόμενες ζωές ας τα μοιράσουν μεταξύ τους.

17) Zozet

Στην ελλαδα του 2013 κραζεις εκείνους που ζουν με τη μαμά κ το μπαμπάς εισαι σοβαρός ; Ρωτάνε εαν βρίσκουν δουλεια και εαν ναι τι δουλεια ;; Το πρόβλημα με τη progressive και γενικά με την appco ειναι οτι α) δε ξεκαθαρίζουν στην αγγελία τι ψάχνουν β) σ λενε οτι το door to door ειναι προσωρινό β) σ λενε οτι θα βγάζεις απο ενα σημείο και μετα πανω απο 1,000 € γ) έχεις ΤΕΒΕ , δουλεύω πανω απο 12 ωρες , γιατι να μη θεωρούμε υπαλληλος της appco ?? δ) οι εταιρείες (HOl κτλ) δίνουν πανω απο 30€ την καθε αίτηση , εσένα δε σ δίνουν ούτε τα μισά , το «αφεντικό » υπαλλήλους δεν εχει , αρα το μονο έξοδο του ειναι ΤΕΒΕ & γενικά έξοδα ! Ενα καλο εχουν : μαθαίνεις να κανεις πωλήσεις και να μιλάς σε παρουσιάσεις … Αυτο … ΜΟΝΟ

18) Nikos Kriti

εσύ που παροτρύνεις πάλι τον κόσμο να περάσει για μια δεύτερη ματιά…και όσους αφελείς μπορέσουμε να κρατήσουμε….όλο αυτό το σύστημα βασίζετε πάνω στον νόμο τον πιθανοτήτων , πολύ καλά τα λέει ο φίλος ποιο πάνω ότι όλα είναι ψεύτικα και πλασματικά ….τα χρήματα είναι πενιχρά και μην ακούω βλακείες για 1000 1500 ούτε στον ύπνο δεν τα βλέπει κανείς !!!! και ας μου πει κάποιος από τους τοπ !!! αφού είναι τόσο καλή δουλειά …για ποιο λόγο είναι γεμάτο το ίντερνετ και οι εφημερίδες από αγγελίες σας?? για ποιο λόγο κάθε εβδομάδα φεύγει το 99,9 % από αυτούς που έχουν έρθει ? θεωρείτε βάση με τον τρόπο σκέψης σας ότι δεν είναι ικανοί ?? πόσο δύσκολο είναι να παραδεχτείτε ότι είναι πολύ ποιο έξυπνοι από εσάς και το θεωρούν τουλάχιστον απαράδεκτο να δουλεύουν τσάμπα ….για να βγαίνουν μερικοί από εσάς να κάνουν τους μάνατζερ !!! αλήθεια με τι προσόντα , και με τι εκπαίδευση ένα παιδάκι 25 χρονών μπορεί να λέει σε 5 άτομα κάθε πρωί τι πρέπει να κάνουν και πως? και μην ακούσω πάλι την βλακεία ότι τον έχουμε εκπαιδεύσει εμείς !!!! και εσάς ποιος ?? γιατί ότι γίνετε εκεί μέσα τουλάχιστον στα φανερά είναι μισή ώρα το πρωί !!!

19) Zozet

λοιπόν όπως θέλει και ο top of the hill , ας πω το βιογραφικό μου (το οποίο δεν είναι τίποτα μπροστά στο δικό του). είμαι 21, τελείωσα τη σχολή μου στα 3 χρόνια (διοίκηση επιχειρήσεων), ξέρω Αγγλικά και Γαλλικά . άρχισα να δουλεύω σε τηλεφωνικά κέντρα (δεν ήθελα να επιβαρύνω τους γονείς μου + δεν έβρισκα ούτε για πρακτική, όπως και το 90% όσων είναι στην ηλικία μου) , δούλεψα σε εισπρακτική (για μικρό διάστημα, καθώς δε μ άρεσε η ψυχολογική βία), μετά πήγα στη progressive, έκανα πωλήσεις (είχα ξεχάσει οικογένεια, όνειρα, φίλους, γενικά ότι δεν είχε σχέση με τη δουλειά) μία μέρα , καθώς πήγαινα στη progressive έσπασα το πόδι μου, αλλά δε γύρισα σπίτι, πήγα δουλειά, αλλά επειδή δε μπορούσα να περπατάω γρήγορα(όπως με είχαν προγραμματίσει να κάνω), άρχισα να σκέφτομαι ΤΙ ΣΚΑΤΑ κανω, ότι τρέχω απο τις 9 εως τις 12 για τριάντα ευρω το πολύ και σε γενικά έξοδα ξόδευα τα μισά (αντικειμενικά, ούτε οι leader μου δεν έκαναν πάνω απο 4 πωλήσεις την ημέρα), την επόμενη παραιτήθηκα. και γνωρίζω πολύ καλά ότι μόλις γίνει αυτό (να παραιτηθεί κάποιος) το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να λέτε ότι τον ¨αποκλείσατε» και εννοείται ότι του «απαγορεύεται» την επικοινωνία με τους υπόλοιπους που εργάζονται ακόμα εκεί. μετά ασχολήθηκα με την οικογενειακή επιχείρηση (εγκαταστάσεις ναυτιλιακών μηχανημάτων , θέλεις να σ στείλω και link μήπως;)και τώρα εργάζομαι – επεκτείνομαι (πες το όπως θέλεις δε με νοιάζει) στη διαφήμιση σε ναυτιλιακές. Επίσης στον ελεύθερο χρόνο μου βοηθάω όσους δε μπορούσα να βοηθήσω παλιά . όσο για εσένα μεγάλε owner, μη βλέπεις τους άλλους υποτιμητικά ΠΟΤΕ και ειλικρινά είναι ντροπή να κάνεις τέτοια σχόλια για άλλους . η εταιρεία σ όπως και πολλές άλλες ναι ξεφυτρώνουν σα τα μανιτάρια γιατί πατάνε επάνω σε όσους έχουν ανάγκη, όπως τα τηλεφωνικά κέντρα και οι εταιρείες διαχείρισης λιξηπρόθεσμων οφειλών, δεν είστε καλύτεροι , ούτε εσύ ο ίδιος – ίδια , θα χαιρόμουν πάρα πολύ να μ έλεγες το όνομά σ και να μου έλεγες σε ποια εταιρεία ήσουν ! |Πιστεύω ότι όποιος έχει κρίση , θα καταλάβει καλά τι είναι η progressive και η κάθε progressive!

20) Nikos Kriti

καταρχήν είναι αγένεια να μιλάς χωρίς να λες το όνομα σου !!!
φίλε μου να αποτύχω σε τι ???
και μάλιστα παταγωδώς !!!!!
μήπως ταυτίζετε το πανεπιστήμιο με το χτύπημα της πόρτας??? χαχαχαχαχαχα θα σε παρακαλέσω όταν θα μιλάς μαζί μου να είσαι σοβαρός !!
μου απάντησες μόνο για της αγγελίες για όλα τα άλλα τίποτα !!! λοιπόν εγώ δουλεύω βοηθός σεφ , 9 ώρες την ήμερα από δεύτερα έως παρασκευή και ο μισθός μου είναι 1200 το μήνα τα σ/κ δουλεύω σε κουζίνες και λαμβάνω 60 ευρώ κάθε μέρα δηλαδή 120 συνολικά ,1700 το μήνα με ασφάλεια και όλα τα νόμιμα ,και γιατί το ζητάς η πορεία μου έως τώρα μου δίνει την εμπειρία να μπορώ να καταλάβω πότε σε μια δουλειά αξίζει να ασχοληθείς σοβαρά και πότε πουλάνε αέρα κοπανιστό !! και σου ξαναλέω γιατί σίγουρα το ξέρεις απλά το αγνοείς εσκεμμένα …η εταιρεία αυτή παίζει με τον νόμο τον πιθανοτήτων !!! όσο ποιο πολλά παιδιά περνάνε από εκεί…έχετε μόνο όφελος …από μια πώληση να κάνει ο καθένας εσείς παίρνετε τα ποσοστά από την κάθε εταιρεία το παιδί δεν παίρνει τίποτα !!!!! εν ολίγη έχετε πάντα τσάμπα προσωπικό να τρέχει …και εσείς άπλα του τάζετε λαγούς με πετραχήλια και μια ιδανική ατμοσφαίρα , και φυσικά στα 1000 άτομα θα βρεθεί και κάποιος με το χάρισμα του χτυπήματος πόρτας !! που δεν θα τον νοιάζει να τρέχει από το πρωί έως το βράδυ και θα κάνει 2-3 πώλησης την ήμερα !!! και θα τον δείχνετε υπερήφανοι λες και είναι το παιδί θαύμα !!

πηγή http://politicsgr.blogspot.gr/2007/05/places-not-to-send-cv-cobra-group-ds.html

21) Orestis_G

Cobra Group, Appco και λοιπά συναφή

[…]

Μεταξύ των εμφανιζομένων στους προαναφερθέντες ιστοτόπους αγγελιών, είναι εύκολο να διακρίνει κανείς – και μάλιστα θα έλεγα ότι αποτελούν και πλειοψηφία – αγγελίες με συγκεκριμένο τρόπο γραφής και δόμησης, που ζητούν νέους και νέες για απασχόληση στον τομέα του μάρκετινγκ, της διαφήμισης, των πωλήσεων. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα τέτοιας αγγελίας, είναι:

Εταιρία Marketing στην Πάτρα που δραστηριοποιείται στον χώρο των Πωλήσεων, έπειτα από απαίτηση μεγάλου εταιρικού πελάτη ζητά 2 νέους –ες για να αναλάβουν υπεύθυνες θέσεις

 • στο κομμάτι των εξωτερικών πωλήσεων
 • στον τομέα του Β2Β Marketing

Η προϋπηρεσία στον τομέα των Πωλήσεων είναι επιθυμητή.
Ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να έχει:

 • Άριστες επικοινωνιακές ικανότητες
 • Ομαδικό πνεύμα συνεργασίας
 • Ευχάριστη προσωπικότητα

Απαντώντας κι εγώ σε κάποια σχετική αγγελία, βρέθηκα σε μία από αυτές τις “διαφημιστικές” εταιρείες, στην οποία παρέμεινα για έναν μήνα. Το ποιά είναι η συγκεκριμένη,θα αναφερθεί στο τέλος του παρόντος κειμένου, μαζί με όλες τις εταιρείες που έχω υπ’ όψιν μου και ανήκουν στην ίδια “ομπρέλα”, του Cobra Group.

Το Cobra Group συνοπτικά

Θα ξεκινήσω με μερικά λόγια για το τι είναι το Cobra Group. Δεν θα χρησιμοποιήσω τίποτα περισσότερο από τα στοιχεία που το ίδιο το Cobra Group παραθέτει στην ιστοσελίδα του, “http://www.cobragroup.com:

The Cobra Group is a young, diversified Group of Companies with interests in Sales and Marketing, Insurance, Energy, Financial Services, High-Tech Security, Field Marketing and Promotions, Business Process Outsourcing, Mid-Range Super Yachts and Motorsports.

The combined annual turnover of the Group exceeds a billion dollars and we estimate that on a daily basis there are over 100,000 people worldwide who connect to the Group in some way to earn their living.
The Cobra Group now has presence on five continents and speaks to over one million people every day in more than 20 countries, 800 locations across 10 Group companies”.
Ας με συγχωρήσουν οι μη αγγλομαθείς, αλλά δεν θέλησα να αλλοιώσω το αρχικό κείμενο. Η μόνη επέμβασή μου, για λόγους που θα εξηγηθούν αργότερα, είναι η υπογράμμιση σε μία από τις δραστηριότητες του “οργανισμού”.

Εν Ελλάδι – Appco Group Greece

Στην πρώτη σελίδα, το Cobra Group μας υποδέχεται επίσης με τη φωτογραφία μίας όμορφης νεαράς κυρίας, συνοδευόμενης από το κείμενο: Appco Group Greece have acquired over 100,000 new customers for hellas online”. Αν κάποιος θελήσει να μάθει και κάτι παραπάνω για το προαναφερθέν Appco Group, πηγαίνοντας στο Companies → The Appco Group, καταλήγει στην ιστοσελίδα “http://www.cobragrou…s/theappcogroup”, η οποία επίσης τον πληροφορεί και ότι The Appco Group is now recognised as the world’s premier face-to-face Sales and Marketing Company”. Χμμμμμ, face-to-face sales…τι να σημαίνει αυτό;
Αν επίσης στην πρώτη σελίδα πατήσουμε στην ωραία κυρία, βλέπουμε το ακόλουθο κείμενο:

In less than two years Appco Group Greece have signed up more than 100.000 customers for hellas online.
The figures have witnessed a drastic increase since the start of the partnership between the telecommunications company and Appco in 2009.
Back then hellas online was only the third company in the private sector in telecommunications in Greece. Meanwhile, Marketing Companies Progressive Organisation and Avalon had just started in the Residential Division with only 25 FRs in field.
The results speak for themselves. hellas online now has 350.000 customers, and 28 per cent share of the market.
Greece’s goals for this year are to have 500 FRs, 10 new Owners, 10 new Assistant Owners, 30 new Crew Leaders and a consistent run of 2000 sales per week”.

Το κείμενο αυτό, μας εισάγει και σε κάποιες ενδιαφέρουσες έννοιες, στις οποίες θα αναφερθώ αναλυτικά, όπωςOwner”“FR”“Assistant Owner”“Crew Leader”.
Από το κείμενο που διαβάζουμε πιο πάνω λοιπόν, ανακύπτει ένα ενδιαφέρον ερώτημα: Πώς το Appco Group, κατάφερε σε λιγότερο από δύο χρόνια να δώσει 100000 πελάτες στη HOL;

Λειτουργία στην πράξη

Όπως και το Cobra Group, έτσι και η θυγατρική Appco Group, έχει ένα πλέγμα από θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες φαινομενικά είναι ανεξάρτητες. Πλασσάρονται δε ως διαφημιστικές εταιρείες, με “πιασάρικα” ονόματα. Στην ουσία, αποτελούν μέλη του μητρικού οργανισμού, στον οποίον και αναφέρονται και στον οποίον έχουν και τη δυνατότητα εξέλιξης μελλοντικά.
Η ουσιαστική λειτουργία των εταιρειών της μορφής αυτής, έγκειται στην πώληση πόρτα – πόρτα. Συνήθως, η εταιρεία αναλαμβάνει κάποιο έργο (“project” κατά την καθομιλουμένη), το οποίο έχει να κάνει με την πώληση προϊόντων κάποιας εταιρείας. Στην Ελλάδα, ο κύριος όγκος των πωλήσεων αφορά στις τηλεπικοινωνίες (HOL – Wind) και στην ενέργεια (Aegean Power).
Η οργάνωση ενός τέτοιου γραφείου, έχει μία συγκεκριμένη κάθετη δομή του προσωπικού πώλησης και ένα επιπλέον άτομο, που εκτελεί διοικητικό ρόλο. Το προσωπικό πώλησης, το οποίο εξ’αρχής και σε όλη την επαγγελματική του πορεία εκπαιδεύεται σε ένα πλήρες σύστημα, που αφορά ακόμα και σε θέματα όπως ο τρόπος ομιλίας, ή οι κινήσεις του σώματος, ονομάζεται με τους τίτλους που συναντήσαμε στην προηγούμενη ενότητα. Έτσι, στην κατώτατη θέση, έχουμε τους
FR

Field Representative – αντιπρόσωπος πεδίου. Ουσιαστικά πρόκειται περί εξωτερικών πωλητών, που εκτελούν πόρτα-πόρτα πωλήσεις. Έχετε δει κάποιους κοστουμαρισμένους κυρίους που γυρίζουν το δρόμο κρατώντας ένα φάκελο και χτυπούν πόρτες σπιτιών ή μπαίνουν σε καταστήματα χαμογελώντας πλατιά και μιλώντας με φοβερό κέφι. Περί αυτών πρόκειται και το να έχουν φοβερή διάθεση, είναι το σημαντικότερο ίσως στοιχείο της δουλειάς τους.

Ο επιτυχημένος Field Representative, εκπαιδεύει σιγά – σιγά και τους δικούς του Field Representatives και δημιουργώντας τη δική του ομάδα (Crew), μετασχηματίζεται σε

Crew Leader

O Crew Leader, συνεχίζει να βγαίνει στο πεδίο, όπως και οι υπόλοιποι, αλλά έχει και δική του ομάδα, την οποία βοηθά να προχωρήσει. Σκοπός του είναι να προχωρήσει επιτυχημένα, τόσο σε πωλήσεις όσο και εκπαιδεύοντας στελέχη και να γίνει

Assistant Owner

Πλέον έχει φτάσει η ώρα για κάποιον να μάθει τη δουλειά του γραφείου και να αφήσει το πεδίο, προετοιμαζόμενος σιγά – σιγά για να γίνει

Owner

Το “αφεντικό” ουσιαστικά της επιχείρησης, κλείνει τις συμφωνίες και αποφασίζει τα του γραφείου. Όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, αποσκοπούν στο να φτάσουν στο επίπεδο του “Owner”, ώστε να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και να αρχίσουν να απολαμβάνουν τα “πολλά χρήματα” που ο Owner κερδίζει. Ο δε Owner, κυνηγάει ανώτερες βαθμίδες μέσα στον οργανισμό.

Ο λάκκος στη φάβα

Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται κάτι μεμπτό, στην όλη λειτουργία ενός τέτοιου οργανισμού, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει τη συγγραφή αυτού του κειμένου. Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν είναι τόσο ρόδινη.

Τα μισθάααα μουοουου!!!

Το πρώτο πραγματάκι που έχει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι ο καημένος ο νεοπροσληφθείς, ΔΕΝ είναι μισθωτός, άρα δεν πληρώνεται. Η σύμβαση η οποία υπογράφεται, αφορά σε ανεξάρτητη συνεργασία και όχι σε σχέση εργασίας. Ως εκ τούτου, ο πωλητής πληρώνεται “με το κομμάτι”, με ένα συνήθη μέσο όρο αμοιβής περί τα 20 ευρώ. Η εταιρεία, τουλάχιστον στην περίπτωση των τηλεπικοινωνιών που έχω εμπειρία, κρατάει και μία “εγγύηση”, περί το 25%, την οποία αποδίδει μέσα σε 5 μήνες, αν οι αιτήσεις που έχει παραδόσει ο πωλητής, υλοποιηθούν κανονικά. Επίσης, η εταιρεία ΔΕΝ καλύπτει έξοδα διατροφής, μετακίνησης, ή οποιαδήποτε άλλη ανάγκη προκύψει λόγω της εργασίας. Λογικό θα έλεγε κανείς, πλην όμως

Ανεξάρτητος Συνεργάτης είπαμε, ε; 

Ο “Ανεξάρτητος Συνεργάτης”, είναι κατ’ ουσίαν ένας υπάλληλος και μάλιστα με ωράριο σαφώς διευρυμένο. Προσωπικά ασχολήθηκα με πωλήσεις σε καταστήματα και όχι σε οικίες, οπότε το ωράριο που θα περιγράψω ίσως να διαφέρει από αυτό των “οικιακών” πωλητών, αλλά είχε ως εξής:
Κάθε μέρα, είχαμε προσέλευση στο γραφείο κατά τις 8.20. Μετά από meetings, εκπαιδεύσεις κ.λπ, βγαίναμε στο δρόμο για πώληση έως το κλείσιμο των καταστημάτων και κατόπιν καταγραφή σε μία λίστα των καταστημάτων για την επόμενη ημέρα (ή το απόγευμα, αν τα καταστήματα ήταν απόγευμα ανοικτά).
Αν η ημέρα ήταν Τρίτη ή Πέμπτη (αποκαλούμενη και Full Day), με ανοικτά καταστήματα, τότε υπήρχε μία συνάντηση το μεσημέρι (συνήθως μετά φαγητού) και ξαναβγαίναμε και το απόγευμα, με το ίδιο πρόγραμμα. Φυσικά, για να πεταχτεί κάποιος σπίτι του και να γυρίσει, έπρεπε να ενημερώσει/λάβει άδεια από τον Owner. Η Παρασκευή ήταν “προαιρετικό” Full Day, όμως η πίεση του να πιάσεις στόχο (για το δικό σου πάντα καλό), την καθιστούσε περίπου υποχρεωτική. Το βράδυ, επιστροφή στο γραφείο για παράδοση των πραγμάτων.
Αν τα μαγαζιά ήταν κλειστά το απόγευμα, η επιστροφή στο γραφείο ολοκληρωνόταν κατά τις 16.00 και μετά ακολουθούσε meeting. Το νωρίτερο που φεύγαμε ήταν κατά τις 16.30.
Η “ανεξάρτητη συνεργασία”, σήμαινε επίσης ότι για να πάρει κάποιος το φάκελο με τα χαρτιά και τις αιτήσεις του και να δουλέψει Σάββατο, έπρεπε να το δηλώσει στον Owner. Επίσης, ο φάκελος παραδιδόταν κάθε απόγευμα/βράδυ στο γραφείο (άρα το πότε δούλευε κάποιος ήταν απόλυτα ελεγχόμενο).

Μήπως διακρίνω εδώ να υποκρύπτεται μία σχέση εργασίας;

Και η ασφάλιση;

Τυπικά ΤΕΒΕ (αν και λόγω των παραπάνω μάλλον θα έπρεπε ΙΚΑ), το οποίο όμως κανένας δεν είχε ουσιαστικά ανοίξει πριν φτάσει στο επίπεδο του assistant owner. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, αφού εκτός αν ήταν από τους πολύ καλούς, δύσκολα θα μπορούσε να καλύψει τα έξοδά του (προσωπικά, για ένα μήνα δουλειάς, πήρα 13 ευρώ και πέντε μήνες μετά πήρα τα υπόλοιπα). Ουσιαστικά στις πλείστες των περιπτώσεων, ειδικά των κατωτέρων κλιμακίων, η αμοιβή δίνεται με απόδειξη δαπανών. Κοινώς, ανασφάλιστη εργασία πολλών ωρών, με δωρεάν εργατικό δυναμικό (καλό δεν ακούγεται;)!!!

Πώς συνεχίζουν να ανθούν;

Η Ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία

Κάποιοι όντως, τα καταφέρνουν. Ανελίσσονται, φτάνουν στα ανώτερα κλιμάκια, προχωρούν. Πόσοι όμως; Οι περισσότεροι δεν θα τα καταφέρουν. Συνεχίζουν όμως, πεισματικά να προσπαθούν. Οι ιστορίες, άλλωστε που εντέχνως παρουσιάζει ο Owner για επιτυχημένα άτομα και για τις δικές του περιπέτειες, καθώς και οι πίνακες που τακτικά εμφανίζονται με τα κέρδη και τους τζίρους των γραφείων και του προσωπικού τους, επιτελούν ακριβώς το σκοπό του να τονώσουν την ελπίδα κάποιου να φτάσει στα ψηλά κλιμάκια, όπου και αυτός θα παρουσιάζει τεράστια κέρδη, εκμεταλλευόμενος τον ποδαρόδρομο των άλλων, χωρίς τύψεις όμως, αφού και αυτός από τα χαμηλά ξεκίνησε.

Ήλθον, είδον και απήλθον

Ακόμα περισσότεροι όμως από τους ελπίζοντες, είναι αυτοί που εγκατέλειψαν και εγκαταλείπουν καθημερινά, είτε επειδή δεν άντεξαν τον απαιτητικό καθημερινό ποδαρόδρομο, είτε επειδή δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το “σύστημα”, είτε επειδή απηύδησαν με την απάτη του να εργάζεσαι χωρίς απολαβές, ελπίζοντας στο καλύτερο μέλλον του Owner. Το κακό είναι ότι πολλοί από τους αποχωρήσαντες, φεύγουν θεωρώντας εαυτόν ανεπαρκή.
Έτσι, λόγω των αποχωρήσεων (αλλά και των προβιβασμών), οι εταιρείες αυτές συνεχώς ψάχνουν για προσωπικό, σε βαθμό που έχουν γεμίσει τις στήλες των αγγελιών (ειδικά των online).

Περισσότερα Στοιχεία

Στη σελίδα του κυρίου Eric Wolfram “http://wolfram.org/s…_max/index.html”, υπάρχει μία πλήρης παρουσίαση της μεθόδου λειτουργίας της εταιρείας DS-Max, η οποία είναι ακριβώς η ίδια (τόσο σε ορολογία όσο και σε τεχνικές) με αυτή του Cobra Group. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία παρουσιάζεται σε τμήμα της σελίδας που τιτλοφορείται “List of known deceptions”, ή επί το ελληνικότερον, λίστα γνωστών απατών.

πηγή http://www.mybike.gr/topic/57050-amway-herbalife-%CE%BA%CF%84%CE%BB-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/page__st__75

Υ.Γ. Και μη βγει κανείς να πει -γιατί πάντα κυνηγάνε από πίσω τα σάιτ που γράφουν εναντίον τους, για να μην τους κάνουν ζημιά- ότι «ας ήσουν ικανός να τα κατάφερνες όπως εγώ και να μην έμενες μια ζωή στα αρχικά επίπεδα που έχει να κάνει με την πώληση-πλασιέ»… Άμα είναι έτσι ρε ΗΛΙΘΙΟΙ ας είναι όλα μηδέν, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς βασικό χωρίς τίποτα και ας καταφέρει ο άλλος ό,τι καταφέρει απ’ το μηδέν.

40 thoughts on “Η εξαπάτηση και ο εργασιακός μεσαίωνας κάτω από τις φανφάρες των αγγελιών

 1. Παράθεμα: Η εξαπάτηση και ο εργασιακός μεσαίωνας κάτω από τις φανφάρες των αγγελιών !!! | Paganeli

 2. Geia SAAAAS!!! Sygnwmi gia kseni glwssa,alla sas grafw apo Germania..apo to kseno pc…Ypirxa o MALAKAS pou ksekinise telei Oktomvriou tou 2007 mexri to Fevrouario tou 2010…Nai egw eimai owner…meta apo tosa xronia…8elw na pw sta paidia Koulouria kalhtera na poulate para na phgainetai se tetoies etairies! Loipon…Ksekinisa me Cosmoline,meta Ontelecom,Tellas-Wind kai PARAITH8HKA me Hol!!! Eida Polous petuximenous owner na kleinoun,giati ola auta einai Malakies!!! Egw imoun autos o opoios mazi me enan allon..katevhkame na «voh8hsoume» to grafeio tis Korin8ou,afou paraith8hkan apo kei OLOI!!! ektos ts kyrias ….! katevikame me elpides pou mas tazane…efuge kai o allos emeina egw kai i kuria…enoikiazame mazi diamerisma me tin Vromiara! mono peofilasmo den kaname stous kainourgious gia na meinoun k na poulane! Otan pira ton owner til. sta Patisia kai tou eipa oti Den vgainw allo kai ksekinisa na exw xreei,giauto 8a er8w sthn A8hna,sto patriko mou gia na mhn plhrwnw to enoikio! Mou eipe «Oxi re Malaka,Den se xreiazomaste stin A8hna,prepei na meineis gia na voh8hseis stin allh…tou eipa paraitoume…tote na deite ti Gurismata prospa8ouse na mou kanei» Se MENA,se Auton pou Den ton Afhse 2008 ton Ioulio po paraith8hkan sxedon oloi…apo sxedon 20 kati atoma pou eimastan meiname 4!!!! egw tote eixa akoma lefta stin akri kai den anoiksa to Gamo TEBE!!! Oi etairies psaxnoun mono pwlites,ap tous opoious kapoioi gia ligo na ginoun owners…eida k proagoges tromara tous…kserw k Para Polla Pragmata logo 27minon pou perpataga San malakas…vrisidia Ka8e Mera,sto Tmima me piran,sproksimata pou efaga,skylia,fidia k.t.l….douleva prin erfw Hlektrologos…meso mias filhs ir8a pou epsaxne apegnwsmena na ekpaideush..auth pareth8hke meta apo 3 mhnes k den me phre kan til. na mou to pei…egw eixa lefta stin akri,eparna kai to epidoma anergias..kai eipa katse na dw ti einai…meta apo 3mhnes egina Leader gia na dw ti ginetai sta meeting? Mono gia Sales legame 98%! An eisai toso Dikaios owner,giati den lete Posa xronia einai o ka8enas sto feeld prin ginei owner?! k pws se olo to diastima pou eimoun ekei DEN VGHKE OUTE EEEENAS owner!!!!! kai o «mallias» pou vghke me Zavolia vghke!!!! to eixan krufo mhn to ma8ei o org.orc. kai malakies…kai esy pitsiriko…sta 19 pou ksekinises..eimoun k stin diki sou proagwgi…giati den les ston kosmo oti an Den upirxan oi Kartes Pistwtikes sta katastimata Wind pou poulagate,kai den vgainate door to door 8a epairnes ta ARXIDIA mou kai oxi proagwgi!!!pws Kanenas aptin tote sou omada DEN H8ele na vgh door to door!!! kai to legan Anoixta!!! sta katasthmata Mono doulevan,esy o «allos» mikros kai oi 2 aderfoules pou ekpaideue autos,kai tis phres esu gia 1geneia meta mono gia tin proagwgi,trexate stis portes!!! mazi eimastan sto feeld,mou ekanes «epanekpaideush» giati epesa sta sales!=))) den leei Kanenas tin Aloi8eia Pws ksekinisate i Pou?! Pws k Giati Kleisan oi etairies kai oi owner sas fygan,kai hr8ate stis epomenes etairies san kainourioi kanwntas to 8eatro gia tin proagwgi sto Leaders k.t.l. Piga kai sto Cardif trwmara mou!!! Na dw kai tous Aglous,ayti kai an kanoun Pipes gia ta sales…perpatisa kai ekei…einai empiria zwhs…alla tosous Pseutes kai Apatewnes mazi se ena perivallon elpizw na MHN KSANADW!!! Ema8a sxedon gia olous owners pou uparxoun kai upurxan,anti gia 27mhnes lene oti phran se 20 thn proagwgi…den exei shmasia se 27 h 40 mhnes…Giati lete Psemata! Se olo to diastima uphrxai mono Ena «koritsi» pou Panta ekane 4-10 (Parakalw) Hol!!! Mpravw tis!!! Douleuame mazi,alla to Mono pou tin ennoiaze..sales kai apo ton Ftwxo! Xwris Synais8uma,kai as dwsoun ta teleftaia gia allagi paroxou!((( alla k autoi Panw apo xrono proagwgi den pire,kai otan mazeutikan 3 koritsia (kai auth mesa) na tou poun oti Feugoun! Mono klama den evale o perifhmos «skulos sta Sales» tous phre mia mia kai tous Parakalage na MHN Fugoun,8a tous ferei «ekpaideusi» dld neous pou Psaxnoun gia douleia…den Emeine Kaneis Mesa se MHNES!!!! YG: meta apo 27 mhnes ta + 15% ta – 85%, akoma kai meta apo 3xronia pou eimai stin Germania kai ta skeftomai….TIPOTA DEN AKSIZE NA MEINW!!! An mou legate TIN ALH8EIA Kurie «MAure Skyle» Sto Diaolo kai to kafe pou me kerasate! TSAMPA ta Pantelonia pou FORAS!!! MONO sta meeting exeis Arxidia na les oti «H douleia mas paidia 8elei BALS,loipame koritsia an DEN ta exete,Prepei na ta Apoktisete! Sygnwnh kai Pali gia ta ksena grammata! Kales Giortes kai MAKRIA APO AUTES tis Etairies!!!

  • Σε ευχαριστούμε για τις εμπειρίες που μοιράστηκες μαζί μας.
   Μ@λάκας δεν είσαι αν δεν είσαι ενημερωμένος και πληροφορημένος για το τι παίζει. Μ@λάκας είναι αυτός που εν γνώση του συνεχίζει να ανέχεται και να υφίσταται την εκμετάλλευση και την εξαπάτηση για να δημιουργεί πλούτο με αντάλλαγμα ένα ξεροκόμματο.

 3. H μεγαλύτερη απάτη που υπάρχει! Οι «εταιρείες» προσπαθούν να προσελκύσουν άτομα απεγνωσμένα, σου κάνουν πραγματικά πλύση εγκεφάλου. Προσωπικά τις πρώτες μέρες δεν κατάλαβα καθόλου τι ήταν η δουλεία. Ξεκίνησα όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι απο περιεργεια. Το κλίμα ήταν ιδανικό για ένα παιδί που δεν έχει ξαναδουλέψει και οοοοοολοι ασχολούνταν μαζί του!! Promote στα κεντρικά και bell και ταξίδια και βραβεία ξεχνάς το ότι δουλεύεις όλη την ημέρα, ότι σε κατευθύνουν, σου δίνουν έτοιμεσ απαντήσεισ για γονείς και φίλους, που απορούν αξίζει???? αλλα ο/η leader σου σου έχει πει τι θα πεις και το κάνεις..βλέπεις άτομα που πραγματικά αξίζουν και λες μήπως κάνω εγώ λάθος..δεν μπορείς καν να δεις ότι είναι στημένο!!!!!!! ότι σου μιλάν πάντα θετικά και πάντα νοίαζονται! Τους έχεισ πραγματικά μπροστά σου πάντα! Τα Σάββατα πάντα έπρεπε να βγούμε ολοι μαζί και θα το παραδεχτώ περνούσαμε πολύ ωράια στα λεγόμενα getting! Τι γίνεται όμως αν βρείς λίγο παραπάνω χρόνο για σένα??Σκέφτεσαι! Αυτό δεν θέλουν! Δεν πρέπει να σκεφτείς τι πως και γαιτί..δεν πρέπει να σκεφτείς πόσα λεφτά δίνεις για να πας στην περιοχή και να είσαι εκέι μέχρι τις 9 ρο βράδυ..και να πρέπει να προσέχεισ, τι λέμε στο αμάξι, τι στο m.p. κτλ..και φτάνεις σε ένα σημείο που λες..εχω γίνει ίδιος μ αυτά που κοροιδεύω και όλα παίρνουν την κανονικη τους μορφή! Ξυπνάς για να στεκεσαι όρθιος στο γραφείο 2-3 ώρες να βλέπεις άτομα να μιλάνε με πολύ δυνατά μουσική και οοολοι happy! και μετά όλη την ημέρα να χτυπάς πόρτες και να κάνεις γυρίσματα και να κατηγορείς τους μαλάκες που σου φώναξαν το μεσημέρι, γτ έτσι σου έμαθαν! όχι φίλε εσύ είσαι μαλάκας που έχασες την προσωπικότητά σου, γιατί ναι έχουν δίκιο!Είναι ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!!!! ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!!!! και απλά μια μέρα παραιτήσε και όλοι δεν σε ξέρουν..σε κατηγορούν και όταν τους συναντάς σε παραμυθιάζουν..μέχρι που η ιδανικη δουλειά τελειώνει και για αυτούς!! Εννοείται δεν παιρνεις την τελευταία πληρωμή που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!!! αλλά κανένας δεν αντιδράει , το bond σου είναι πάντα αρνητικό και για να πάρεις τα λεφτά της εφορίας πρέπει να πληρώσεις!!WHAT???? Μόνο στην Ελλάδα αυτά!! και αν πας να ζητήσεις τα λεφτά σου φωνάζουν! Πόσο απολίτιστοι άνθωποι που θέλουν να λέγονται και μάνατζερ! Και ας πάμε στις πληρωμές ! Αν είσαι λίγο έξυπνος ή πονηρός θα δεις ότι τα λεφτά που περιμένεις δεν είναι αυτά που παίρνεις..και σκέφτομαι τους έσωσαν αυτά τα 5- 10 ευρω τα δικά σου??΄΄οχι άλλα τα 5-10 ευρώ επί των ατόμων της εταιρέιας.. Σου κρατάνε λεφτά για δωμάτια για roadtrip που δεν διαλέγεις! γιατί είναι αδούλευτη περιοχή και θα βγάλεις πολλά! Sorry owner, αν ήξερα ότι πληρώνω δωμάτια θα έμενα σε κάτι πιο ανθρώπινο και όχι με άλλους 4!!! Σε πειράζει που κάνουμε sex μεταξύ μας?? και ξεκατινιαζόμαστε?? ε μόνο μεταξύ μας βρισκόμαστε αφού δουλεύουμε 9 – 9 το λιγότερο!!Και αν τύχει και ακούσεις μια φορά πως μιλάνε για αυτούς που δεν κάνουν αιτήσεις εκέι θα δεις πόσο εκμεταλλεύονται τα άτομα, λες και έίναι ζώα! ν θες να πιάσεις κριτήρια βγες και κάνε πρώτα εσύ 15 και μετά απαiτησέτο από το crew σου! Owner δεν θα γίνεις εκτός αν περιμένεις υπομονετικά την σειρά σου, μετά την γκόμενα του owner ή τον φίλο του..Και το κακό είναι ότι είναι παντού εξαπλωμένοι Αθήνα, θεσ/νίκη, Γιάννενα, Πάτρα , ονόματα ξέρετε όλοι έχουμε πάει από μια φορά !! Απλά Προσοχή!!! Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα ! Ακόμα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες! Όχι άλλη εκμετάλλευση, όχι άλλα ψέματα!

 4. Βασικά δεν ξέρω αν είναι ακόμη ενεργό το εδώ μπλογκ. Αλλά ρε παιδιά το πανηγυράκι δεν τελειώνει μόνο στους τηλφωνικούς ή υπαίθριους πλασιέ. Είναι και οι απάτες στις ασφαλιστικές. Στην ουσία ο ασφαλιστής ειναι πλασιέ που αντί για τεπεράκια ή πακετα κινητής τηλεφωνίας/ιντερνετ προσπαθεί να σπρώξει τα ασφαλιστικά πακέτα τους, και ασφαλώς η πληρωμή γίνεται με το κομμάτι. Και που λέτε πήγα για συνέντευξη σε μια τέτοια απάτη στην interamerican. Για να μην σας πολυλογώ έριξα άκυρο, και το μου#$πανο που μου έπαιρνε συνέντευξη μου έκανε και teasing, με ρωτάει «δλαδή εσύ θα ήθελες μια δουλειά που θα έχεις σταθερά 400 με 500 ευρώ;» και του απαντάω καταφατικά και αυτός τότε να μου ανακοινώνει: «εγώ δεν έχω να σου προτείνω κάτι τέτοιο, όμως με αυτό που σου προτείνω θα βγάζεις τα υπερπολλαπλάσια!». Ένα βραδάκι πήγα και στην profitpoint, απάτη απο τις λίγες, κατ’αρχάς με το που ξεκίνησε η συνέντευξη μου ανακοίνωσε ο μορφονιός ότι η εταιρεία πληρώνει σε δολλάρια μιας και δεν εδρεύει στην ευρώπη για αποφύγει τους φορολογικούς περιορισμούς, και λέω: «ωπα εδω είμαστε», τέλοσπαντων, για να μην τα πολυλογώ, επρόκειτο για trading, και ο τύπος μου είπε ότι έπρεπε να να πλήρωσω 100 ευρώ για να περάσω τον κύκλο εκπαίδευσής τους, στον οποίο περιλαμβανόταν και η εκμάθηση του σουπερ ντουπερ γαου λογισμικού το οποίο αποτλούταν από δυο κουμπιά: «πούλα»-«αγόρασε», ε εντάξει εκείνην την στιγμή έκλαψα λίγο αλλά συγκρατήθηκα… ε λόγω των σπουδών ενα «eviews» το έχω δουλέψει, και ο αλλος θέλει να τον πληρώσω 100 ευρά για την μαλ@κία του. Τεσπά παιδιά, θα ήθελα να μάθω αν ξέρετε κανένα μπλογκ που να πραγματοποιεί μια ενημέρωση για αυτές τις απάτες.

  • Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Και η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιες εταιρίες έχουν φέρει το μεσαίωνα στις σύγχρονες εργασιακές σχέσεις. Απ’ τις μεγάλες εταιρίες δεν έχεις να φοβάσαι τόσο καθότι δεν παίζουν με τέτοια ζητήματα, το αν θα σε έχουν ανασφάλιστο ή δεν θα σου δίνουν στην ώρα σου το μισθό κτλ. Οι παραπάνω εταιρίες ΜΟΝΟ φόκο. Τίποτε άλλο. Να κλείσουν! Και ψόφο σ’ αυτούς που τις έχουν!

   • Γιατί δεν κάνετε καταγγελία? Βλέπω και αλλού δηλαδή bloggers να γράφουν για εταιρείες όπως η Profit Point (Πύργος Αθηνών)που στη συνέντευξη σου ζητάνε χρήματα 100-200 ευρώ για την εκπαίδευση και πολλά άλλα παραδείγματα. Να κλείσουν βέβαια αλλά πρέπει να γίνονται και καταγγελίες! Συμφωνείτε?

  • Προχθές το μεσημέρι (23/2/2016) είχα συνέντευξη στην ProfitPoint. Μεγάλη απάτη!!! Η συνέντευξη ξεκίνησε με προσωπικές ερωτήσεις (τι έχω σπουδάσει, τι ξέρω να κάνω κτλ) και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο τυπάς (το όνομα αυτού Τσιγκρής). Ξεκίνησε λέγοντας κάποια πράγματα για την εταιρεία (έχει παντού διασυνδέσεις, μπλα, μπλα, μπλα. Κορώνες… Ξέρετε..) κι ότι η εταιρεία πληρώνει σε δολλάρια (όπως αναφέρεται και σε παραπάνω σχόλιο) μιας και δεν εδρεύει στην ευρώπη για αποφύγει τους φορολογικούς περιορισμούς. Πρόκειται για εταιρεία trading, η οποία θέλει να προσλάβει ανθρώπους στο κομμάτι του trading. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν πρώτα εκπαίδευση η οποία χρηματοδοτείται κατά 95% από ξένες εταιρείες και γι αυτό το λόγο μου είπε ότι έπρεπε να πλήρωσω 100 ευρώ για να περάσω τον κύκλο εκπαίδευσής τους!!! Όταν μου το είπε αυτό, απλά προσπάθησα να συγκρατήσω τα νεύρα μου…Βγήκα από το Πύργο των Αθηνών, αναρωτούμενος πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που λένε τέτοιες λακαμίες και γίνονται πιστευτοί.… Απλώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!
   Παιδιά, να γράφετε παρόμοιες εμπειρίες ώστε να εξαφανιστούν τέτοιοι ΑΕΡΙΤΖΙΔΕΣ!!!!

   • Να το θέσω αλλιώς. Μαγνητοφωνάκι και καταγγελία, επειδή είναι παράνομο να ζητάνε χρηματικό ποσό σε συνέντευξη όπως και να το κάνουμε. Πάντως είναι καλό να ακούγονται αυτά και συγχαίρω εσάς και όλους όσους έγραψαν τις εμπειρίες τους.

   • Βασικά να ήταν μονο η Profit Point, παει στο διάολο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι κολλήσαν σε αυτήν, μια αναφορά έκανα απλά, ναι είναι απατεώνες αλλα τουλάχιστον σου το λένε στα ίσια. Άλλοι όμως σου πουλάνε παπά, για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάνοντας τον πλασιέ (ασφαλιστικές, call centres), άλλοι σε πληρώνουν με το κομμάτι 1 ευρώ (δημοσκοπικές εταιρίες), που σημαίνει οτι μπορεί να μην σε πληρώσουν και καθόλου. Δηλαδή έχει γίνει υπερπολυτέλεια να πληρώνεται κανείς εφόσον δούλεψε, πως να σου το πώ, να δουλεύεις και να πληρώνεσαι αποτελεί προνόμιο των όσων έχουν κάποιο βίσμα, και όλα αυτά νόμιμα βάσει νομικών παραθύρων, επομένως η όποια καταγγελία, δεν έχει νόημα. Και το θλιβερό σε όλο αυτό οτι και με αυτούς τους όρους, αυτοί οι απατεώνες συνέχεια βρίσκουν εργατικό δυναμικό, λόγω των άθλιων συνθηκών στην αγορά εργασίας

 5. Profitpoint, κλασική περίπτωση απάτης!!! Πέρασα χθες το μεσημέρι (23/2/2016). Αρχικά με το που ξεκίνησε η συνέντευξη (δε κράτησε περισσότερο από 10′) ο τυπάς (το όνομα αυτού Τσιγκρής) άρχισε να λέει ότι η εταιρεία έχει διασυνδέσεις σε όλο το κόσμο μπλα, μπλα, μπλα. και όπως αναφέρεται και παραπάνω, πληρώνει σε δολλάρια μιας και δεν εδρεύει στην Ευρώπη. Πρόκειται για εταιρεία trading, και μου είπε ότι έπρεπε να πλήρωσω 100 ευρώ για να περάσω τον κύκλο εκπαίδευσής τους, στον οποίο περιλαμβανόταν και η εκπαίδευση του λογισμικού το οποίο καλυπτόταν κατά 95% από ξένες εταιρείες (χαχαχαχα 95%, ούτε καν 100% γι’ αυτό και θα πλήρωνα 100 ευρώ) και στο τέλος θα έγραφα και κάποιο τεστ. Προσπάθησα να συγκρατήσω τα νεύρα μου… Μα υπάρχουν τύποι που πιστεύουν ότι θα πείσουν με τέτοιες μ….κιες??! Απαράδεκτος, απλώς…
  Παιδιά, να γράφεται τέτοιου είδους εμπειρίες, ώστε να εξαφανιστούν επιτέλους τέτοιοι αεριτζήδες!

  • χαχαχα profitpoint …. Εμπειρία μου πριν 4 χρόνια… Τότε ήταν 200€ η ταρίφα με υπόσχεση να γίνεις trader καταξιωμένος…. Γυναίκα θυμάμαι που είχε πάρει συνέντευξη κ’ στο 10λεπτο την είχα κάνει με ελαφρά πηδηματάκια…

 6. Παιδια και εμενα μου ειπαν για την profit point.Καταρχας οτι η εταιρεια που λεει εδρευει στο εξωτερικο ισχυει.για τα 100 ευρω εμενα μου εξηγησε οτι θα τα παρω πισω και μετα την προσληψη.αλλα ετσι κι αλλιως ειναι στη δευτερη φαση του σεμιναριου.δεν ξερω αν τα δωσω εμενα ο τυπος μου εξηγησε οτι το καθιερωσανε το 100ρικο γιατι οταν το ειχαν τελειως δωρεαν πηγαινε οποιος να ναι και εκανε gambling.δε λεω μπορει να ειναι απατη αλλα πως ειστε τοσο σιγουροι ξερετε αλλον που να τους τα φαγανε τα 100 ευρω??

 7. Δυο εταιρείες marketing άνοιξαν και στον Βόλο όπου και συστεγάζονται,η μαμά εταιρεία τους εδρεύει στην Αθήνα,κάπου στα Πατήσια.Πρώτον, μας φλόμωσαν στο ψέμα, κυρίως στο οικονομικό,στην αρχή μας λέγαν οτι για κάθε συμβόλαιο θα παίρναμε 25 ευρώ,εφόσον κάναμε πάνω από 8 την εβδομάδα,το 25 έγινε 20 ευρώ,το 20 ευρώ έγινε 17 ευρώ και το 17 κατέληξε στα 16 ευρώ,με την δικαιολογία ότι ήταν ο μέσος όρος στην εβδομάδα τα 20 ευρώ,διότι κάθε συμβόλαιο είχε το δικό του κοστολόγιο! Με λίγα λόγια μπούρδες!!!! Δεύτερον, δεν μας άφηναν να μιλάμε μεταξύ μας με την δικαιολογία ότι ετσι δεν βοηθάμε ο ένας τον άλλον και μόνο με τον leader μας πρέπει να μοιραζόμαστε τους προβληματισμους μας,γιατι μόνο αυτος μπορεί να μας βοηθήσει.Τρίτον, η λέξη ειλικρίνεια από τις τόσες φόρες που είχε αναφερθεί,μυριζόσουν ότι κάτι δεν πάει καλά.Τα λέγαν όπως θελαν αυτοί,οτι τον ταδε τον διώξαμε γιατί δεν είχε καλό attitude και τον αλλον του το προτείναμε γιατί βλέπαμε ότι το «πολυσκεφτεται»…εννοείται ψέμματα!!Σηκώθηκαν και φύγαν γιατί δεν την πάλευαν. Τώρα στο κομμάτι της πληρωμής είναι μια άλλη πικρή ιστορία, οσα άτομα φύγαν πριν κλείσουν μήνα ή πριν την ημέρα της πληρωμής,δεν πήραν τίποτα!!! εννοείται οτι δεν σηκώναν τηλέφωνα μετά….Επίσης, άλλα λέγαν στον έναν άλλα στον άλλον . Σε έναν είχαν πει, ότι προχωρήσει δεν προχωρήσει το συμβόλαιο τα λεφτά τα παίρνεις,απλά μετά από 5 μήνες παίρνεις και ένα bonus άμα έχει ενεργοποιηθεί ,ενώ σε άλλον ότι άμα δεν προχωρήσει το συμβόλαιο δεν παίρνεις τίποτα!!! Τέλος,γινόντουσαν πολλά σχόλια πίσω από την πλάτη σου π.χ η τάδε δεν έχει καλά work ethics και δεν θα προχωρήσει ενώ μπροστά της της κάναν καλά σχόλια και ότι έχει ethics και ενδιαφέρεται!!!Επίσης σχολίαζαν πως βρομάει ο ένας και πώς μιλάει ο άλλος και κορόιδευαν!!!Ο assisant manager της εταιρίας που προωθούσε το Β2Β,είχε εξαφανιστεί,δεν σήκωνε τηλέφωνα και όταν μας φώναξαν για την λύση της σύμβασης, φυσικά και έλειπε και είχε αφήσει την καημένη γραμματέα να βγάλει το φίδι από την τρύπα,τόση ειλικρίνεια και τόσα κότσια!!Σε τουλάχιστον 6 με 7 άτομα, από όσο ξέρω εγώ, χρωστάν χρήματα.Τέλος, στην λύση της σύμβασης αναφέρει κ ότι η «εταιρεία» έχει εξοφλήσει τον συνεργάτη και ότι με το πέρας της λύσης δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει χρήματα ούτε να κινηθεί νομικά.

  • Λοιπόν, θέλετε να μιλήσουμε και λίγο επώνυμα;

   Δούλεψα στην κόμπρα.. Καλό σχολείο, καλή εμπειρία, τόνωσε τη δύναμή μου στο field sales γιατί ΔΕΝ είναι εύκολο να βαράς πόρτες σε οικιακούς πελάτες, να σε βάζουν μέσα και να πουλάς. Βέβαια επειδή είχα background από Β2Β πωλήσεις από μεγάλη τηλεπικοινωνιακό πάροχο κινητής και σταθερής, δε με δυσκόλεψε και τόσο σα δουλειά. Αλλά βέβαια σαν άνθρωπος που ασχολούμαι με εργατικό δίκαιο και Σωματεία εργαζομένων, δεν αφήνω να πέσει κάτι κάτω…

   Σου λένε είσαι Ελ. Επαγγελματίας. Που θα πει πως δεν έχεις ωράρια. Τέλεια! Αφού είμαι λοιπόν Ελ. Επαγγελματίας, ΔΕΝ έχω από πάνω μου προϊστάμενο, κι από πιο πάνω owner! Ειδικά όταν γίνομαι τριτοπωλητής προϊόντος άλλου (βλέπε HOL στην προκειμένη που ήμουν). Συνεπώς Το να δουλεύω 8 με 8, δε μου κάνει. Εγώ γουστάρω σαν Ελ.Επ. να δουλεύω 9 με 5, και μετά σπίτι μου στην οικογένειά μου…. Κι έτσι έκανα. Κι επειδή έγινα team leader λόγω του ότι έκανα το λάθος να προσελύσω 3 άτομα στους 3 μήνες που έμεινα αλλά και να τους κάνω σε 1 εβδομάδα 12 πωλήσεις (όταν είχαν όριο τις 12 σε 2 εβδομάδες) και συνολικά να κλείνω ο πρώτος στο γραφείο, απλά δε με έδιωχναν γιατί έβαζε λεφτά στην τσέπη η Owner που τώρα είναι Ιταλία… Σε 2 Rally πήρα τυράκια με συνολικές «επιταγές» 450€ (πληρωτέα άμεσα αυτά), αλλά τους χάλαγε που ήθελα να έχω τα ωράρια μου. Με τα πολλά κάποια στιγμή που πήρα την εμπειρία και τους βαρέθηκα, τους έφτυσα κι έφυγα και μαζί πήρα και τα άτομα της ομάδας που είχα κάνει. Διεκδίκησα τα χρήματα που υποτίθεται σου δίναν μετά το 6μηνο αν δεν ακυρώνανε οι πελάτες τις συνδέσεις (τα μέσα στη HOL) αφού είδα πως δεν είχαν ακυρωθεί σε ποσοστό 85%. Και φυσικά από τη στιγμή που ΗΜΟΥΝ και στο ΤΕΒΕ, τους έπαιρνα και το 25% που κράταγαν για τις ασφαλιστικές εισφορές μου υποτίθεται, και τα έδινα εγώ στο ΤΕΒΕ.

   Και για να μιλάμε με ονόματα;

   Σιτσάνη, Βαβάκα, Κατσιρμά, Μελιτάς, Γιάπαπας, Αποκορίτης, Νιάρχος (Κρις, και καμιά σχέση με τον Σταύρο Νιάρχο). Και πολλοί ακόμα. Δεν είναι τυχαίο που αν κάποιος ψάξει να τους βρει, έχουν φύγει οι περισσότεροι στο εξωτερικό κι επεκτείνουν κι εκεί τα δίχτυα τους

   • η Βαβάκα έχει ανοίξει δική της »εταιρία» (μάλλον σαν θυγατρική της apco) στη Θεσσαλονίκη πάντως.

   • Αν λέμε για τον ίδιο αποκοριτη τον καταλαβαίνεις από τον τρόπο που μιλάει…έκανα το λάθος να περάσω από εκεί για συνέντευξη…οι άνθρωποι νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν κόσμο με το μπλα μπλα…πάλι καλά κατάλαβα ότι δεν θα υπήρχε ούτε μέλλον ούτε λεφτά και τους πακετωσα.

 8. Progreesive βλέπω και μου γυρίζει το μάτι! Θα σας πω κι εγώ την πολύ σύντομη ιστορία μου
  Αύγουστος 2009 (ναι, τότε είχα τη »χαρά» να τους μάθω) έψαχνα για part-time -το τονίζω- δουλειά, ώστε να μπορώ να πηγαίνω και στη σχολή μου. Αγγελίες εδώ, αγγελίες εκεί, ώσπου πέφτω πάνω σε μια που ζητούσε τα κλασσικά »άτομο φιλόδοξο, με όρεξη για εργασία σε ευχάριστο περιβάλλον κλπ κλπ» Τσίμπησα καθώς τότε ήμουν και 19, στέλνω cv, μετά από λίγες μέρες συνέντευξη.
  Κάπως έτσι γνώρισα τον Αποκορίτη, ο οποίος έλεγε το ποίημα περί χρημάτων, meeting, φαγητό με συναδέλφους, ταξίδια. Μου φάνηκαν υπερβολικά αλλά οκ… Την επόμενη μέρα, ξαναπήγα για συνέντευξη, μου γνώρισε και τον αμέσως κατώτερό του σε ιεραρχία (όνομα δεν θυμάμαι) και μου είπε ότι μόλις πήρε προαγωγή και πλέον έχει και δικό του γραφείο (δεν αναρωτήθηκα που είναι οι υπόλοιπο υπάλληλοι, αφού μόνο εκείνοι οι 2 και η γραμματέας ήταν). Ήταν μαζί μου άλλη μια κοπέλα, μικρή κι εκείνη, και ένα παλικάρι, μεγαλύτερο από εμάς. Μας πήρε και τους 3 σε ένα μεγάλο γραφείο και μας έδειχνε τα ποσοστά της εταιρίας ενώ κρατούσαμε σημειώσεις (!!!!!!!!!!!!) καθώς μετά θα αξιολογούμασταν (?!?!?!). Με το που μπαίνουμε στην αίθουσα, γυρίζει ο Αποκορίτης και λέει στο παλικάρι: »καταρχάς, θα πρέπει να φοράς κοστούμι για τη δουλειά και πουκάμισο. Αυτή η ενδυμασία δεν επιτρέπεται» . Το παιδί φορούσε υφασμάτινο παντελόνι, πουκάμισο και μοκασίνια… Στο τέλος, γυρίζει το παλικάρι και ρωτάει τον Αποκορίτη: »και τι ακριβώς θα κάνουμε? Βασικό μισθό θα έχουμε?» και του απαντάει ο θεούλης Τον παίρνει και βγαίνουν έξω -προφανώς μην πει κι άλλα και καταλάβουμε κι εμείς το παραμύθι τους.
  Γυρίζει μόνος του, τον ρώτησε η άλλη κοπέλα πού πήγε το παιδί και μας απάντησε με ένα ξερό »δεν έκανε για τη δουλειά και τον έδιωξα». Μάλιστα. Πριν καν ξεκινήσει! Στο τέλος η »αξιολόγηση» ήταν του στυλ: πόσο φιλόδοξος είστε με κλίμακα 1-5. Μέχρι τότε να πω ότι δεν μας είχε πει τι ΑΚΡΙΒΩΣ θα κάνουμε, και μας λέει αύριο πρωί ελάτε στις 8 να ξεκινήσετε εκπαίδευση
  Πήγα σαν βλαμμένο, τη συνέχεια τη φαντάζεστε… 8,30 η ώρα στο τρένο, μετά λεωφορείο για να φτάσουμε Νίκαια και να γυρίζουμε από σπίτι σε σπίτι παρέα με τον »εκπαιδευτή» μου, ο οποίος μαντέψτε τι είχε σπουδάσει? Τίποτα! 9-6 στο δρόμο, ψόφησα με 40 βαθμούς κελσίου, ώσπου προφασίστηκα ότι έχω να πάω κάπου και σηκώθηκα κι έφυγα. Μετά εννοείται ΔΕΝ ξαναπάτησα…
  Λεπτομέρειες: ο εκπαιδευτής μου είπε ότι πληρώνεσαι με τη σύνδεση 20€ αν θυμάμαι καλά και μόνο αν ενεργοποιηθεί, ότι οι ώρες είναι 9-9 όπου αφού τελειώσεις πρέπει να ξαναπάς στο γραφείο να δώσεις την ημερήσια αναφορά, ότι ο ίδιος δε βγάζει πάνω από 400€ αλλά του αρέσει πολύ η δουλειά… Πλύση εγκεφάλου είχε υποστεί το παιδί και εννοείται προσπαθούσε να κάνει το ίδιο και σε μένα. Και αυτός και όλοι τους εκεί μέσα.
  Αυτά από μένα, παιδιά μακριά, δεν αξίζει!

  • Η progressive έχει αλλάξει όνομα τωρα; Ειλικρινά πήγα πριν ενα μήνα για συνέντευξη έκατσα μια μέρα δεν χρειαζόταν παραπάνω για να καταλάβεις ότι οι τύποι είναι λαμόγια και εκμεταλλεύονται νέους ανθρώπους. Ούτε όνομα για την εταιρεία δεν έχουν το όνομα του ιδιοκτήτη είναι αυτό που αναφέρεις

 9. Μπράβο για αυτή την πρωτοβουλία να ονοματίζετε στο ευρύ κοινό για το τι συμβαίνει με συγκεκριμένες εταιρίες. Ευτυχώς πρόλαβα να ενημερωθώ για την εταιρία profit από το site αυτό καθώς με πήραν τηλέφωνο να περάσω από συνέντευξη άμεσα. Πολύ λυπάμαι για τη συγκεκριμένη εταιρία καθώς η πιο πρόσφατη αγγελία της απευθυνότανε σε άτομα με αρκετά καλά προσόντα όπως για παράδειγμα μεταπτυχιακός τίτλος κτλ. Είμαι άνεργη απόφοιτος μεταπτυχιακού και δεν θα κάτσω να με υποβιβάσει μια εταιρία που εκμεταλλεύται οποιοδήποτε άτομο που έχει ανάγκη να περάσει έστω από μια συνέντευξη και πόσο μάλλον όταν έχει και τέτοια «φήμη». Λυπάμαι πολύ που ο εργασιακός τομέας έχει φτάσει σε τόσο εξευτελιστικά επίπεδα. Ελπίζω να ενημερωθούν και άλλα άτομα για αυτή την απάτη. Ευχαριστώ που πράλαβα να μην περάσω από την συνέντευξη τους που το μόνο που θα κατάφερνε είναι να μου έκοβε ακόμα περισσότερο τα φτέρα μου σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που το μόνο που επιβιώνει είναι η κοροιδία, το ψέμα και η ξεφτίλα ενώ τα προσόντα και το ήθος είναι μόνο για τα σκουπίδια.

 10. Μάγκες με σώσατε! με πήραν τηλέφωνο για συνέντευξη αύριο απο την Profit Point και μπήκα να ψάξω λίγο και βρήκα ολη αυτη τη σαπίλα και εννοειται οτι δεν θα πάω στη συνέντευξη. Εκτός αν σκάσω μύτη με σαγιονάρα και μαγιό. Σας ευχαριστω ολους που γράψατε.

 11. Γειά σας, σε μια τέτοια εταιρεία έστειλα και εγώ βιογραφικό στο Βόλο(IMC).
  Το πρώτο τηλέφωνο ήρθε από τη γραμματεία λέγοντας μου ότι το βιογραφικό μου επιλέγει και έχει προγραμματιστει ραντεβού για συνέντευξη τάδε ώρα. Ούτε που ρώτησαν αν μπορώ.Το παίζουν πολυασχολοι κτλ..
  Πηγαίνω λοιπόν στη συνέντευξη, και με υποδέχεται στο γραφείο του ο υπεύθυνος και owner της εταιρείας του Βόλου με τα «καλά» του ρούχα. Ήθελα να βάλω τα γέλια. Θυμάστε τον Ταμτακο που και αυτός φορούσε σακάκι και γιλεκο ??Έτσι ήταν και η εμφάνιση αυτού.Φιλε μου δε προσδιδεις κύρος με το σακάκι που είναι σα δανεικο του παππού σου τη γραβάτα την παλιομοδιτικη και τα παπούτσια τα σάπια αρκεί που δείχνουν μεγαλιστικα. Σκέφτομαι τώρα αυτός προσπαθεί να με πείσει ότι βγάζει λεφτά ????
  Περνάω στη δεύτερη φάση της συνέντευξης που γίνεται παρουσίαση της δουλειάς του μισθού κτλ… Μας λένε 15 ευρώ η κάθε δουλειά που θα κλείνετε και αν έχουμε απορίες. Ρωτάω λοιπόν μπροστά στους υπόλοιπους υποψήφιους αν θα έχουμε ασφάλιση. Με αγριοκοιταει, γτ δε θέλει να ξυπνήσω τα υπόλοιπα χαιβανια, και μου απάντησε πως αυτό θα το συζητήσει μόνο με οποιον επιλεγεί!!!!!!
  Καμία άλλη πληροφορία!!!!
  Και τους απάντησα όχι εσείς θα μου πείτε αν δίνετε ένσημα για να σας πω αν θέλω Εγώ να συνεχίσω.Εγω διαλέγω. Όχι εσείς. Και έφυγα.
  Απατεώνες!!!!!

 12. AZ advertising!!! Πριν από 2 εβδομάδες πήγα για συνέντευξη σε αυτή την εταιρία(λέμε τώρα). Ο «ιδιοκτήτης» κοστουμαρισμένος με ύφος λες και είναι CEO σε πολυεθνική! Μου σύστησε το συνεργάτη-γλάστρα του και ξεκίνησε η συνέντευξη… τι σπουδές έχω κάνει, τι εμπειρία έχω, τι με ενδιαφέρει να κάνω στο μέλλον κλπ. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι αυτός ο παπάρας το έπαιζε και δύσκολος επειδή δεν είχα εμπειρία και για το αν θα τα κατάφερνα τελικά σε μια τόσο αγχωτική εργασία. Αφού μου πουλούσε φούμαρα για ώρα ανέφερε πως συνεργάζονται με τη unicef(αυτό κρατήστε το, έχει συνέχεια…) και πόσο σημαντικό είναι για μένα να εργαστώ σε μία εταιρία που η unicef την εμπιστεύεται κλπ. Τέλος η πρώτη συνέντευξη για τη θέση του βοηθού του!! 2η συνέντευξη μου είπαν να γίνω «πλασιέ» για να κάνω ανάδοχους παιδιών της unicef. Μου και μια αξιολόγηση ένα 24 χαζοχαρούμενο για να δουν αν κάνω για τη θέση! ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ…. ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΤΕΣΤ…..ΝΑΙ ΤΕΣΤ για να με αξιολογήσουν ξανά!!! Όταν εκανα λόγο για ΑΣΦΑΛΙΣΗ μου είπε » ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΑΘΩ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ 790 ΕΥΡΩ, Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ». Αυτά από εμένα. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ AZ ADVERTISING!!!

 13. καλα υπάρχουν ακόμη αυτα τα μπουρδελα ??? παιδια μακρια η μεγαλύτερη απάτη που υπάρχει στον εργασιακό χώρο ..και οποίος απο τα καραγκιοζακια τους μανατζερ και ιδιοκτήτες διαφωνεί εδω είμαστε να το κουβεντιασουμε….απλα ειναι κλέφτες !!! και δεν φτάνει αυτό αλλα και ψεύτες και ελεεινοί παραπληροφορηση …πραγματικά είναι για λύπηση …

 14. Παιδιά εγώ είμαι ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές των τακτικών και των μεθόδων των συγκεκριμένων εταιριών (όλων των παράγωγων εταιριών της appco) αλλά πρέπει να πω ότι δεν το μετάνιωσα που έκατσα σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο. Πήγα στα 28 και όχι στα 18-20 οπότε δεν χρειάστηκα πάνω από 2-3 μέρες για να καταλάβω πλήρως το «στήσιμο» της εταιρίας. Από το πρώτο πρωί που είδα τους πανηγυρισμούς για τα «χτυπήματα του bell» , τον κύκλο του θριάμβου για τον high roller κατάλαβα αμέσως… Δεν έκατσα λοιπόν γιατί ενθουσιάστηκα (όπως πάθαιναν τα 20χρονα) ούτε γιατί ήθελα να ανοίξω γραφείο αλλά γιατί πίστευα ότι θα με βοηθήσει να μάθω κάποια πράγματα, να βγάλω κάποια χρήματα -που τότε είχα μεγάλη ανάγκη να βρω μια δουλειά- και γιατί πολύ απλά σε παίρνει «μπάλα» η καθημερινότητα και περνάει ο καιρός χωρίς να προλάβεις να το αναλύσεις (όπως άλλωστε ήταν και ένα μότο τους: «μην αναλύεις»)

  Κάποια πράγματα σχετικά:

  1) συνεχές recruitment με νέα παιδιά που ψάχνουν μια εργασιακή αρχή και ενθουσιάζονται. Στους 2-3 μήνες θεωρείσαι ήδη παλιός. 9 στους 10 φεύγουν πριν το δίμηνο.

  2) Λίγο κουραστικά τα πρωινά χαμόγελα… κέφι και ζωντάνια.. Υπερβολικά..

  3) Λεφτά δεν βγάζεις. Μόνο σε κάποιο roadtrip (αν βέβαια δεν ξοδέψεις πολλά)

  4) Σημαντικό σχολείο στις πωλήσεις. Η εκπαίδευση ισχύει ότι είχε αρκετά να σου προσφέρει για όσους δεν είχαν ανάλογη εμπειρία από αντίστοιχες εκπαιδεύσεις marketing

  5) Γνώρισα πολύ κόσμο. Και αξιόλογο κόσμο («συνεργάτες»). Με 2-3 παιδιά κάνουμε παρέα ακόμα και τώρα.

  6) Πλέον οι συγκεκριμένες εταιρίες έχουν μειωθεί. Έκλεισαν αρκετά γραφεία τα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι σε παρακμή. (παραδουλεμένες περιοχές, ανασφάλιστη εργασία κτλ)

  7) Δεκαπενθήμερες πληρωμές από 23€ μέχρι και κοντά στα 300€ (μιλάω προσωπικά για μένα). Αν και υπήρξα high roller και τα bell μου τα χτυπούσα συχνά και club 400 δύο φορές και μπλα μπλα… (γελάω λίγο τώρα που τα γράφω.. :-))

  8) Πήγα 92 κιλά και έφυγα 76! Αμέτρητα χιλιόμετρα και σκαλοπάτια. Άγιος Ονούφριος

  9) Η owner μου ήταν πολύ καλή. Την εκτιμώ.

  10) Χαρά στο κουράγιο των παιδιών που κάνουν field 3-4 (και παραπάνω) χρόνια. Πως αντέχουν?

  11) Δεν μου χρωστάνε τίποτα. Μέχρι και την επιστροφή του ΦΜΥ την πήρα στο ακέραιο.

  12) Μετά από καιρό συνάντησα τυχαία ένα φίλο που δουλεύαμε μαζί. Μου είπε ότι δουλεύει σε μία εταιρία στο τμήμα πωλήσεων (είχε φύγει από appco). Του λέω ψάχνω για δουλειά. Μου λέει άνοιξε μια θέση θες να προτείνω να στείλεις βιογραφικό? Έτσι έγινε και μετά από λίγο καιρό υπέγραψα σύμβαση και είμαι ακόμα εκεί. Όπως μου είπε αργότερα ο προϊστάμενος μου, μέτρησε πολύ το ότι είχα δουλέψει στην κόμπρα…

  Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή…

  Λευτέρης Κουρεμένος

  • Φυσικά και πολλά πράγματα στη ζωή είναι τυχαία, συμπτωματικά. Αλλά άσχετο αυτό! Οι εταιρείες αυτές απλά πρέπει να κλείσουν! Και επειδή εσύ είδες το φίλο σου το Μήτσο και επειδή πήγαινες σε κλαμπ… αυτό δεν δικαιολογεί την ύπαρξη και την ανοχή τέτοιων μεσαιωνικών εργασιακών συνθηκών! Μην τρελαθούμε και τελείως! Και επειδή το υπάρχον εργασιακό και νομικό καθεστώς επιτρέπει να ξεφυτρώνουν τέτοιες κωλοεταιρείες σαν μανιτάρια, αυτοί που πρέπει να «δράσουν» είναι οι υποψήφιοι εργαζόμενοι που πέφτουν επάνω τους: Απαξίωσή τους… να μην δουλέψει κανείς σ’ αυτές. Να κλείσουν!

   • 1) Δεν τον λένε Μήτσο
    2) Δεν πήγαινα σε κλαμπ
    3) Δεν με υποχρέωσε κανείς να κάτσω 11 μήνες
    4) Δεν υποστηρίζω καμιά τέτοιου είδους εταιρία, και φυσικά οι εργασιακές παροχές είναι ανύπαρκτες.
    5) Δεν αβαντάρω τις τακτικές τους. Ίσα ίσα .. είμαι από τους πιο σκληρούς επικριτές τους.
    6) Εγώ απλά παρέθεσα τις προσωπικές μου εμπειρίες επώνυμα, και ανέφερα κάποιες πληροφορίες -μεταξύ σοβαρού κ αστείου- για να μπει στο κλίμα κάποιος που δεν έχει ανάλογη εμπειρία..

   • Αυτά τα είπαμε εν είδει αστείου αν δεν το καταλάβες για να μην νομίσεις ότι έτσι μπορείς εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος να δικαιολογήσει τέτοιες μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες. Οι προσωπικές σου εμπειρίες είναι σεβαστές όπως και των υπολοίπων…. όποιες και να είναι όμως δεν μπορούν να ξεπλύνουν αυτές τις εταιρείες και την κοροιδία που φλομώνουν τους υποψήφιους εργαζόμενους. Θα μπρούσαν τουλάχιστον να είναι ειλικρινείς… κύριοι, έτσι κι έτσι λειτουργούμε… όχι να ζητάνε ειλικρίνεια απ’ τους υποψήφιους εργαζόμενους κι αυτοί να τους φλομώνουν στην κοροιδία.

 15. όταν εγώ εργαζόμουν στην Κόμπρα μερικά χρόνια πριν ήμουν αρκετά ικανοποιημένη μπορώ να πω. Τότε είχαμε όλοι βασικό μισθό αρκετά καλό, μπόνους όχι και δουλεύαμε τρείς ώρες έξω, τις υπόλοιπες μέσα.
  όμως έμαθα απίστευτα πράγματα για το μάρκετινγκ κυρίως και την παροχή υπηρεσιών κ την εκπαίδευσή του ανθρώπινου δυναμικού. οι συνεργάτες άψογοι το περιβάλλον τέλειο μας τάιζαν συνεχώς κάθε παρασκευή μπάρμπεκιου και Σάββατα σε ταβέρνες. απορώ με αυτά που διαβάζω τώρα εδώ ..

  • K εμείς απορούμε με τις μαλακίες που διαβάζουμε από μερικούς εγκάθετους των εταιρειών αυτών που γυρνούν απο σάιτ σε σάιτ που τολμάει να αποκαλύψει το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς των εταιρειών αυτών -με ένα και καλά αληθινό όνομα (ότι εμείς και καλά είμαστε αξιόπιστοι γτ έχουμε και όνομα στα σχόλια)- προσπαθώντας να χρυσώσoυν το χάπι. Μπράβο! Πήγαινε να πληρωθείς τώρα κι εσύ απ’ την Κόμπρα. Ό,τι και να κάνετε όμως, το άθλιο καθεστώς που επικρατεί στις κωλοεταιρείες αυτές δεν μπορείτε να το ξεπλύνετε! Το άρθρο αυτό θα είναι εδώ, με μαρτυρίες (και προσωπικές) ατόμων που βρέθηκαν στους κόλπους τέτοιων κωλοεταιρειών για να ενημερώνει όλους αυτούς που, υπο το βάρος της ανεργίας, θα βρεθούν μπροστά στα φύκια που πουλάνε οι εταιρείες αυτές για μεταξωτές κορδέλες!

 16. Παιδια οσο αφορα την Profit Point οι ανθρωποι θελουν καταγγελια στην διωξη τιποτα παραπανω τιποτα λιγοτερο θυμαμαι πριν 3 χρονια περιπου οπου για να σε προσλαβουν να δουλεψεις σε λογαριασμους πελατων βγαζοντας 1000 δολαρια το μηνα σου ζητουσαν μεσα σε μια εβδομαδα να διπλασιασεις σε demo λογαριασμο ενα κεφαλαιο τον 10.000 να τα κανεις 20.000 μεσα σε 20 συναλλαγες απο τις οποιες θα επρεπε ολες να ηταν με διαφορετικα ζευγη νομισματων απο τις οποιες μπορουσες να εχεις μονο 3 χαμενες και οι 17 θα επρεπε να ηταν κερδισμενες και με συγκεκριμενο αριθμο κερδισμενων μοναδων η καθεμια, επειδη ασχολουμε με trading αυτο που ζητουσαν οι ανθρωποι και μεσα σε μια βδομαδα ηταν απλα για γελια… Για να μη σας τα πολυλογω τους τα κανα 20.000 αλλα με διαφορετικο αριθμο κερδισμενων συναλλαγων και ογκου συναλλαγων οπου βεβαια δεν τους εκανε αυτη η αποδοση και επεμεναν να δωσω τα 200 ευρω για την εκπαιδευση…Εινε μια τρομερα καλοστυμενη απατη τα εχουν σκεφτει ολα και ισως και νομικα να εινε αδυνατον να τους αγγιξεις βαζουν αγγελιες και εκμεταλευονται την δυστηχια του κοσμου προσφεροντας δουλεια »και καλα» ενω στην ουσια πουλανε μονο εκπαιδευσεις του κωλου! Εινε λυπητερο πραγματατικα οσο αφορα τον Broker που εκπροσωπουσαν τοτε η εταιρια »Teletrade» εινε απο τα μεγαλυτερα scams γνωστοι στον χωρο με τεραστια spreads στο ευρωδολαριο και πολλοι εβαλαν λεφτα και δεν μπορεσαν ποτε να τραβηξουν πισω τα κερδη τους. Υπαρχουν καταγγελιες στο http://www.forexpeacearmy.com απορω πως εινε ακομα ανοιχτοι οι αλητες εχω προσπαθησει να τους καταγγειλω στο kariera.gr και δεν μπορω θλιβερο πραγματικα.

 17. Profit Point… Ξεκάθαρη απάτη. Είχα την ατυχία να πάω σε σεμινάρια τους πριν από 3 χρόνια, υποτίθεται για εύρεση εργασίας. το γεγονός πως οι «αγγελίες» τους βρίσκονται εδώ και χρόνια στο kariera.gr λέει πολλά.
  Σκοπός τους είναι να σε φέρουν από τον πρώτο κύκλο μαθημάτων στον δεύτερο και από εκεί σε οδηγούν στο άνοιγμα λογαριασμού.

  Πρόκειται μια κλασική περίπτωση fishing πελατών. το πρόβλημα είναι πως αρκετοί δυστυχώς τσιμπάνε. στο δικό μου course είμασταν καμιά 7-8 άτομα από τα οποία τα 4 προχωρήσαμε και στον δεύτερο κύκλο πληρώνοντας 200 ευρώ.

  συνεχώς μας έλεγαν τα τις δυνατότητες που θα έχουμε αν ανοίξουμε καινούριο λογαριασμο, αδιαφορώντας για την ανάγκη μας για εργασία. το τελικό τέστ δοκιμασίας ήταν έτσι στημένο που δεν γίνεται να πετύχεις. και φυσικά μετά σου σκάνε το μυστικό για άνοιγμα πραγματικού λογαριασμού.

  Μείνετε μακριά ή καλύτερα κάντε τους καταγγελίες. εγώ παραπονέθηκα στο kariera.gr, αλλά εννοείται πως όσο τα παίρνουν και εκείνοι δε πρόκειται να κατεβάσουν τις «αγγελίες».

 18. Παράθεμα: Οι φανφάρες των αγγελιών * - I for Interview

 19. Ήμουνα σε αυτούς τους απατεώνες για 4 μήνες. Καμία ασφάλιση, πλήρης εξευτελισμός των πάντων όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Δούλευα στο project της Green με εναν Αυστραλό και εναν Μουσάτο Κρητικό. Η ηλιθιότητα τους ηταν απειρη το ιδιο και η ανηθικοτητα. Το μόνο καλό σ αυτην την υποθεση ηταν οτι βλεπεις λιγο την συμπεριφορα των εμπορων…. H Appco – Progressive είναι καθαρά μια εταιρία απατεώνων ανήθικων ανθρώπων !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.