Τουρκία: Μέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και άγρια καταστολή

Μια διαμαρτυρία στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, που ξεκίνησε ως ένα σχετικά μικρό γεγονός, ξέσπασε σε μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα συνοδευόμενο από μια σκληρή καταστολή από την αστυνομία. Άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Πάρκο Γκεζί για να αποτρέψουν την καταστροφή του τελευταίου εναπομένοντος πράσινου δημόσιου χώρο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης ως μέρος ενός μεγάλου σχεδίου αναμόρφωσης. Καταπιεσμένος θυμό εναντίον του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ισλαμικών καταβολών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης πυροδοτήθηκε ύστερα από τη βίαιη διάλυση της διαμαρτυρίας στο Πάρκο Γκεζί, τροφοδοτώντας τις σφοδρότερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ετών. Ο Πρωθυπουργός Ερντογάν είχε εκπέμψει αρκετά προκλητικά και περιφρονητικά μηνύματα, προτρέποντας τους διαδηλωτές να πάνε σπίτι τους — που φαίνεται να αγνοήθηκαν, καθώς χιλιάδες συγκεντρώθηκαν και πάλι στην Πλατεία Ταξίμ, ξεκινώντας πολυήμερες διαμαρτυρίες.

H αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία, στις 31 Μαΐου 2013. Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού στους διαδηλωτές, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους και προκαλώντας συλλαλητήρια σε άλλες πόλεις στις πιο σκληρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για χρόνια. (Reuters / Murad Sezer)

H αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία, στις 31 Μαΐου 2013. Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού στους διαδηλωτές, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους και προκαλώντας συλλαλητήρια σε άλλες πόλεις στις πιο σκληρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για χρόνια. (Reuters / Murad Sezer)

Άνθρωποι κάθονται, λίγες ώρες πριν η αστυνομία χρησιμοποιήσει δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να εξαφανίσει μια ειρηνική διαδήλωση με εκατοντάδες ανθρώπους σε καθιστική διαμαρτυρία για να προσπαθήσουν και να αποτρέψουν το ξερίζωμα των δέντρων σε ένα πάρκο στην Κωνσταντινούπολη. Η Αστυνομία μετακόμισε την αυγή την Παρασκευή για να διαλύσει το πλήθος την τέταρτη ημέρα διαμαρτυρίας κατά του αμφιλεγόμενου κυβερνητικού σχεδίου για να ανακαινήσουν την κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, τραυματίζοντας έναν αριθμό διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές απαιτούν το πάρκο της πλατείας, Γκεζί, να προστατεύεται. (AP Photo)

Άνθρωποι κάθονται, ώρες πριν η αστυνομία χρησιμοποιήσει δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να διαλύσει μια ειρηνική διαδήλωση με εκατοντάδες ανθρώπους σε καθιστική διαμαρτυρία προκειμένου να προσπαθήσουν και να αποτρέψουν το ξερίζωμα των δέντρων σε ένα πάρκο στην Κωνσταντινούπολη. Η αστυνομία μετακόμισε την αυγή την Παρασκευή για να διαλύσει το πλήθος την τέταρτη ημέρα διαμαρτυρίας κατά του αμφιλεγόμενου κυβερνητικού σχεδίου για την ανακαίνηση της κεντρικής πλατείας της Κωνσταντινούπολης, τραυματίζοντας έναν αριθμό διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές απαιτούν το πάρκο της πλατείας, Γκεζί, να προστατευτεί. (AP Photo)

Ένας Τούρκος αστυνομικός ρίχνει δακρυγόνο καθώς οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την καταστροφή των δέντρων σε ένα πάρκο από ένα πεζό έργο, στην Πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στις 28 Μαΐου 2013. (Reuters / Osman Orsal)

Τούρκος αστυνομικός ρίχνει δακρυγόνο καθώς οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την καταστροφή των δέντρων σε ένα πάρκο από ένα πεζό πρότζεκτ, στην Πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στις 28 Μαΐου 2013. (Reuters / Osman Orsal)

Ένας Τούρκος αστυνομικός ρίχνει δακρυγόνο καθώς οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την καταστροφή των δέντρων σε ένα πάρκο που θα ξεκινούσε στην Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, στις 28 Μαΐου 2013. (Reuters / Osman Orsal)

Τούρκος αστυνομικός ρίχνει δακρυγόνο καθώς οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την καταστροφή των δέντρων σε ένα πάρκο που θα ξεκινούσε στην Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, στις 28 Μαΐου 2013. (Reuters / Osman Orsal)

Φωτογραφία από την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013, ένας άνδρας φοράει μια αυτοσχέδια αντιασφυξιογόνα ώρες πριν η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων και νερού προκειμένου να διαλύσει μια ειρηνική διαδήλωση με εκατοντάδες ανθρώπους ειρηνικής καθιστικής διαμαρτυρίας που προσπαθούσαν να αποτρέψουν την κατεδάφιση των δέντρων στο Πάρκο της Κωνσταντινούπολης. (AP Photo)

Φωτογραφία από την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013, ένας άνδρας φοράει μια αυτοσχέδια αντιασφυξιογόνα μάσκα ώρες πριν η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων και νερού προκειμένου να διαλύσει μια ειρηνική διαδήλωση με εκατοντάδες ανθρώπους σε ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία που προσπαθούσαν να αποτρέψουν το ξερίζωμα των δέντρων στο Πάρκο της Κωνσταντινούπολης. (AP Photo)

Διαδηλωτές συγκρούονται με την τουρκική αστυνομία στις 31 Μαΐου 2013 κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας ενάντια στην κατεδάφιση του Πάρκου Γκεζί στην Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. (Gurcan Ozturk / AFP / Getty Images)

Διαδηλωτές συγκρούονται με την Τουρκική αστυνομία στις 31 Μαΐου 2013 κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας ενάντια στην κατεδάφιση του Πάρκου Γκεζί στην Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. (Gurcan Ozturk / AFP / Getty Images)

Η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Πλατεία Ταξίμ, στις 31 Μαΐου 2013. (Reuters / Osman Orsal)

Η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Πλατεία Ταξίμ, στις 31 Μαΐου 2013. (Reuters / Osman Orsal)

Διαδηλωτές φεύγουν από ένα κανόνι νερού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, στις 31 του Μάη 2013 κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. (AFP / Getty Images)

Διαδηλωτές απομακρύονται από μια αντλία νερού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, στις 31 του Μαίου 2013 κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. (AFP / Getty Images)

Ένας Τούρκος αστυνομικός χρησιμοποιεί δακρυγόνο καθώς ο διαδηλωτής κρατά ένα πανό που γράφει: "Χημικός Ταγίπ", αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Πλατεία Ταξίμ, την 31η Μαΐου 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Ένας Τούρκος αστυνομικός χρησιμοποιεί δακρυγόνο καθώς ο διαδηλωτής κρατά ένα πανό που γράφει: «Χημικός Ταγίπ», αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Πλατεία Ταξίμ, την 31η Μαΐου 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη, στις 31 Μαΐου 2013. (Reuters / Osman Orsal)

Η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη, στις 31 Μαΐου 2013. (Reuters / Osman Orsal)

Ένας διαδηλωτής ρίχνει ένα δακρυγόνο πίσω στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στις 31 Μαΐου του 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Διαδηλωτής ρίχνει ένα δακρυγόνο πίσω στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στις 31 Μαΐου του 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Ένας διαδηλωτής αντιδρά στους αστυνομικούς που χρησιμοποιούν ένα κανόνι νερού και δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος στην Πλατεία Ταξίμ, στις 31 Μαΐου 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Ένας διαδηλωτής ανταποκρίνεται στους αστυνομικούς που χρησιμοποιούν αντλία νερού και δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος στην Πλατεία Ταξίμ, στις 31 Μαΐου 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Η αστυνομία πυροβολεί κανίστρες δακρυγόνου στην Πλατεία Ταξίμ, στις 31 Μαΐου 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Η αστυνομία πυροβολεί κάνιστρες δακρυγόνου στην Πλατεία Ταξίμ, στις 31 Μαΐου 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Ένας άντρας φυτεύει ένα δέντρο στην οδό Istiklal στις 1 Ιουνίου 2013, κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας ενάντια στην κατεδάφιση του Πάρκου Γκεζί στην Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. (Ozan Kose / AFP / Getty Images)

Ένας άνδρας φυτεύει ένα δέντρο στην οδό Istiklal την 1 Ιουνίου 2013, κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας ενάντια στην κατεδάφιση του Πάρκου Γκεζί στην Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. (Ozan Kose / AFP / Getty Images)

Διαδηλωτές φτάνουν στην πλατεία Ταξίμ την 1η Ιουνίου 2013, ύστερα από τις συγκρούσεις με την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη. (Bulent Kilic / AFP / Getty Images)

Διαδηλωτές καταφτάνουν στην πλατεία Ταξίμ την 1η Ιουνίου 2013, ύστερα από τις συγκρούσεις με την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη. (Bulent Kilic / AFP / Getty Images)

Υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP) φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Πλατεία Ταξίμ, την 1η Ιουνίου 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP) φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Πλατεία Ταξίμ, την 1η Ιουνίου 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Ένας αστυνομικός πυροβολεί δακρυγόνα προς τους διαδηλωτές στην Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, την 1η Ιουνίου 2013. (AP Photo)

Ένας αστυνομικός ρίχνει δακρυγόνα προς τους διαδηλωτές στην Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, την 1η Ιουνίου 2013. (AP Photo)

Δακρυγόνο σκάει ανάμεσα στους διαδηλωτές στην Πλατεία Ταξίμ, την 1η Ιουνίου 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Δακρυγόνο σκάει ανάμεσα στους διαδηλωτές στην Πλατεία Ταξίμ, την 1η Ιουνίου 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Μια γυναίκα ανοίγει τα χέρια της καθώς η αστυνομία χρησιμοποιεί αντλίες νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές την 1η Ιουνίου 2013 κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη. (Fatih Kece / AFP / Getty Images)

Μια γυναίκα ανοίγει τα χέρια της καθώς η αστυνομία χρησιμοποιεί αντλίες νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές την 1η Ιουνίου 2013 κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη. (Fatih Kece / AFP / Getty Images)

Δακρυγόνο περιβάλλει ένα διαδηλωτή που κυμματίζει μια τουρκική σημαία με ένα πορτρέτο του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ενώ ο ίδιος παίρνει μέρος σε μια διαδήλωση για την υποστήριξη των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και κατά του Πρωθυπουργού της Τουρκίας και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Κόμματος, στην Άγκυρα , την 1η Ιουνίου 2013. (Adem Altan / AFP / Getty Images)

Δακρυγόνο περιβάλλει ένα διαδηλωτή που κυμματίζει μια τουρκική σημαία με την εικόνα του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ενώ ο ίδιος παίρνει μέρος σε μια διαδήλωση για την υποστήριξη των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και κατά του Πρωθυπουργού της Τουρκίας και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στην Άγκυρα , την 1η Ιουνίου 2013. (Adem Altan / AFP / Getty Images)

Μια γυναίκα περνάει τρέχοντας μπροστά από τους αστυνομικούς που κρύβονται πίσω από τις ασπίδες τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν εναντίον του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο κέντρο της Άγκυρας, την 1 Ιουνίου 2013. (Reuters / Umit Bektas)

Μια γυναίκα περνάει τρέχοντας μπροστά από τους αστυνομικούς που καλύπτονται πίσω από τις ασπίδες τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν εναντίον του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο κέντρο της Άγκυρας, την 1 Ιουνίου 2013. (Reuters / Umit Bektas)

Αστυνομία και άνδρες της ασφάλειας αντιμετωπίζουν διαδηλωτές στην κεντρική Πλατεία Ταξίμ της πόλης, την 1η Ιουνίου 2013. (AP Photo)

Αστυνομία και άνδρες της ασφάλειας αντιμετωπίζουν διαδηλωτές στην κεντρική Πλατεία Ταξίμ της πόλης, την 1η Ιουνίου 2013. (AP Photo)

Η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη, στις 1 Ιουνίου, 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη, την 1 Ιουνίου 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Ένας άνδρας χτυπιέται από έναν πίδακα νερού καθώς η αστυνομία χρησιμοποιεί μια αντλία νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας εναντίον του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο κέντρο της Άγκυρας, την 1η Ιουνίου 2013. (Reuters / Umit Bektas)

Ένας άνδρας χτυπιέται από έναν πίδακα νερού καθώς η αστυνομία χρησιμοποιεί μια αντλία νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας εναντίον του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο κέντρο της Άγκυρας, την 1η Ιουνίου 2013. (Reuters / Umit Bektas)

Αστυνομικοί βοηθούν μια γυναίκα που επλήγει από τα δακρυγόνα που ρίχτηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές στην Άγκυρα, την 1η Ιουνίου 2013. (Reuters / Umit Bektas)

Αστυνομικοί βοηθούν μια γυναίκα που επλήγει από τα δακρυγόνα που ρίχτηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές στην Άγκυρα, την 1η Ιουνίου 2013. (Reuters / Umit Bektas)

Ένας τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρεται σε ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές στην Άγκυρα, την 1η Ιουνίου 2013. (Reuters / Umit Bektas)

Τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρεται σε ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές στην Άγκυρα, την 1η Ιουνίου 2013. (Reuters / Umit Bektas)

Αστυνομικοί πίσω από ασπίδες πυροβολούν δακρυγόνα καθώς συγκρούονται με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Πλατεία Ταξίμ, την 1η Ιουνίου 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Αστυνομικοί πίσω από ασπίδες ρίχνουν δακρυγόνα καθώς συγκρούονται με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Πλατεία Ταξίμ, την 1η Ιουνίου 2013. (Reuters / Murad Sezer)

Ένας αιμόφυρτος διαδηλωτής επικουρείται καθώς διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία την 1η Ιουνίου 2013, στην Κωνσταντινούπολη. (Bulent Kilic / AFP / Getty Images)

Ένας αιμόφυρτος διαδηλωτής βοηθιέται καθώς διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία την 1η Ιουνίου 2013, στην Κωνσταντινούπολη. (Bulent Kilic / AFP / Getty Images)

Ένας υπάλληλος ασφαλείας στην Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης την 1η Ιουνίου 2013. (AP Photo)

Ένας υπάλληλος ασφαλείας στην Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης την 1η Ιουνίου 2013. (AP Photo)

Ένας τραυματισμένος διαδηλωτής μεταφέρεται σε ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία στην Άγκυρα, στις 1 Ιουνίου, 2013. (Reuters / Umit Bektas)

Τραυματισμένος διαδηλωτής μεταφέρεται σε ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία στην Άγκυρα, την 1η Ιουνίου 2013. (Reuters / Umit Bektas)

Ένας τραυματισμένος άνδρας βοηθιέται καθώς Τούρκοι διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία κοντά στο πρώην Οθωμανικό παλάτι του Dolmabahce, όπου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν διατηρεί γραφείο στην Κωνσταντινούπολη, αργά το Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013. (AP Photo)

Ένας τραυματισμένος άνδρας βοηθιέται καθώς Τούρκοι διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία κοντά στο πρώην Οθωμανικό παλάτι του Dolmabahce, όπου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν διατηρεί γραφείο στην Κωνσταντινούπολη, αργά το Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013. (AP Photo)

Τούρκοι διαδηλωτές αντιμετωπίζουν την αστυνομία κοντά στο πρώην Οθωμανικό παλάτι, Dolmabahce, στην Κωνσταντινούπολη, στις 1 Ιουνίου, 2013. (AP Photo)

Τούρκοι διαδηλωτές αντιμετωπίζουν την αστυνομία κοντά στο πρώην Οθωμανικό παλάτι, Dolmabahce, στην Κωνσταντινούπολη, την 1η Ιουνίου, 2013. (AP Photo)

Η αστυνομία ψεκάζει με μια αντλία νερού στους Τούρκους διαδηλωτές κοντά στο πρώην Οθωμανικό παλάτι, Dolmabahce, στην Κωνσταντινούπολη, την 1η Ιουνίου 2013. (AP Photo)

Η αστυνομία ψεκάζει με αντλία νερού τους Τούρκους διαδηλωτές κοντά στο πρώην Οθωμανικό παλάτι, Dolmabahce, στην Κωνσταντινούπολη, την 1η Ιουνίου 2013. (AP Photo)

Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία μεταξύ Ταξίμ και Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, αργά την 1η Ιουνίου 2013. (Bulent Kilic / AFP / Getty Images)

Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία μεταξύ Ταξίμ και Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, αργά την 1η Ιουνίου 2013. (Bulent Kilic / AFP / Getty Images)

Ένας πλανόδιος πωλητής πουλάει ομπρέλες μπροστά από κατεστραμμένα αυτοκίνητα της αστυνομίας στην Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, νωρίς την Κυριακή 2 Ιουνίου του 2013. (AP Photo / Θανάσης Σταυράκης)

Ένας πλανόδιος πωλητής πουλάει ομπρέλες μπροστά από κατεστραμμένα αυτοκίνητα της αστυνομίας στην Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, νωρίς την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013. (AP Photo / Θανάσης Σταυράκης)

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για τρίτη ημέρα εθνικής αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή, 2, Ιουνίου 2013. (AP Photo / Θανάσης Σταυράκης)

Διαδηλωτές συγκεντρώνονται για τρίτη ημέρα εθνικής αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013. (AP Photo / Θανάσης Σταυράκης)

[via]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.